Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Browniji - kakavovi

Popolen in odličen čokoladni biskvit že vrsto let navdušuje s svojo preprostostjo in odličnim čokoladnim okusom, a jaz vam predstavljam kakavove brownije.
recept za brownije, kakavovi browniji, receptura za brownije, recept za čokoladni biskvit


Zahtevnost:
45 minut
Sestavine za 16 kakavovih brownijev (pekač 30*25 cm, skodelica - 0,20 litra):
0,15 kg masla
1 1/4 skodelice kristalnega sladkorja
3/4 skodelice kakava
3 jajca
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
1 skodelica moke
za dekekoracijo: sladka smetana in rdeči ribez ali maline
PRIPRAVA
Nad vodno soparo raztopimo kristalni sladkor, maslo in kakav.
Stopljeni gostljati zmesi dodamo moko, vanili sladkor in jajca ter s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko zmes.
Zmes stresemo v pekač, ki smo mu dno predhodno pokrili s peki papirjem.

Pekač položimo v ogreto pečico na 170°C in pečemo 35 minut.
Ko se kakavov biskvit na pol ohladi, ga razrežemo na 16 enakih kock ter postrežemo z na pol stepeno sladko smetano in rdečim ribezom ali malinami.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]