Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pečena paprika s svežimi zelišči

Sezona podolgovatih rdečih paprik je tukaj in zakaj nebi pripravili nekaj zdravega s popolnimi okusi. Predlagam vam pečene paprike s kopico odličnih svežih zelišč, a ponudite jih lahko kot hladno predjed, kot solato ali kot zdrav večerni obrok.
sveža zelišča, recept pečena paprika, receptura pečena paprika, kuharski blog


Zahtevnost:
1,10 ure
Sestavine za 2 osebe:
0,50 kg rdeče podolgovate paprike - špic
5 strokov česna
5 črnih oliv
1 vejica svežega rožmarina
10 listkov sveže bazilike
3 žlice naribanega parmezana
1 pest vodne kreše
sok ene limone
olivno olje, balzamični kis
sol, tribarvni grobo mleti poper, mleti muškatni orešček
PRIPRAVA
Papriko operemo, osušimo ter po eni strani zarežemo od peclja do konice.
Česen, črne olive, iglice rožmarina in listke sveže bazilike skupaj grobo sesekljamo.
Notranjost paprike natremo z mešanico soli, muškatnega oreščka in tribarvnega grobo mletega popra.

Sesekljano mešanico razdelimo na štiri dele in z njo nadevamo papriko.

Nadevane paprike položimo na alu folijo, pokapamo z olivnim oljem ter zavijemo.
Papriko zavito v alu folijo položimo v ogreto pečico na 220°C in pečemo 30 minut.

Pečeno papriko pustimo še 10 minut zavito v alu foliji.
Papriko položimo eno poleg druge na servirno posodo. Pokapamo s temnim balzamičnim kisom in limoninim sokom ter položimo v hladilnik za pol ure.

Tako pripravljena paprika je v hladilniku lahko več dni - 5 dni.

Tik pred serviranjem potrosimo še z ribanim parmezanom in vodno krešo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]