Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Rdeča pesa s kefirjem

Rdeča pesa ni le zelenjava, temveč je tudi odličen vir kopice zdravilnih snovi. Čeprav njen okus mnogim ni pogodu, a z manjšimi triki se lahko pripravi odlična in okusna solata.
recepti rdeča pesa, recepti solate, rdeča pesa


Zahtevnost:
40 minut
Sestavine za 4 osebe:
4 srednje velike gomolje rdeče pese
0,25 l kefirja
sok 1 limone
1 žlica medu
4 žlice temnega balzamičnega kisa
sol, tribarvni grobo mleti poper, žafranika
2 pesti svežih zelišč (kreša, timijan, bazilika in rožmarin)

PRIPRAVA
Gomolje rdeče pese operemo, položimo v kozico, zalijemo s hladno vodo in dodamo pol čajne žličke soli.

Kuhamo 25 minut (čas kuhe začnemo odštevati, ko voda zavre).

Kuhano rdečo peso odcedimo, ohladimo ter olupimo.
Popolno in zdravo rdečo peso narežemo na tanke rezance.

Posujemo s pol čajne žličke soli ter premešamo.
V posodo ulijemo kefir, prilijemo sok ene limone, dodamo še žlico medu in dva ščepca grobo mletega tribarvnega popra ter dobro premešamo.
Rezance rdeče pese položimo na servirno posodo in prelijemo s prelivom.
Potrosimo z mešanico svežih zelišč in žafraniko ter pokapamo s temnim balzamičnim kisom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]