Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Divjačinski zvitek z brokolijem

Divjačinsko meso je bilo nekoč glavna hrana na mizi, a danes se v večini streže oz. vključuje le v slavnostne jedilnike. Divjačina je temnejše meso, je bolj žilavo in močnejšega okusa, a s pravilno kombinacijo začimb lahko pripravite odličen obrok.
recept divjačina, recept srna, recept srnino pleče, recepti glavna jed


Zahtevnost:
1,30 ure
Sestavine za 4 osebe:
0,35 kg srninega plečeta
0,50 kg brokolija
0,50 kg češnjevega paradižnika
1 zavitek svežega valjanega listnatega testa (285g)
2 žlice gorčice
4 žlice mladega kozjega sira (namaz)
4 vejice sveže bazilike (zelena in rdeča)
2 žlice sojine omake
2 vejice rožmarina
2 lovorjeva lista
4 stroke česna
sol, tribarvni grobo mleti poper, brinove jagode
olivno olje
PREDPRIPRAVA
- kos srninega hrbta natremo s soljo in poprom ter premažemo z gorčico ; kos mesa v kozici na hitro popečemo na vseh straneh, zalijemo z vročo vodo, dodamo lovorjeva list in nekaj brinovih jagod ter kuhamo 45 minut.
- češnjev paradižnik operemo pod tekočo vodo in osušimo
- brokoli operemo, osušimo ter razcvetkamo
PRIPRAVA
Kuhano srnino pleče narežemo na kocke, dodamo brokoli, sojino omako, štiri sesekljane brinove jagode, ščepec popra in dobro premešamo.
Na delovni površini razvijemo listnato testo ter po sredini enakomerne debeline položimo nadev.

Nadev zavijemo v testo (prvo prekrijete s spodnjim delom testa, nato pokrijete nadev še z zgornjim delom in ob koncu zavihate še stranska robova).
Odrežemo kos alu folije, ki ga premažete z olivim oljem, in vanj zavijemo zavitek.

Zvitek položimo v pekač in nato vse skupaj položimo v ogreto pečico na 190°C za 40 minut.
Češnjev paradižnik prepolovimo in položimo v pekač ter potrosimo z listi rdeče in zelene bazilike, iglicami rožmarina in grobo sesekljanim peteršiljem. Vse skupaj potrosimo še z nekaj ščepci soli in popra ter pokapamo z olivnim oljem.

Pekač položimo v ogreto pečico na 190°C za 20 minut.
SERVIRANJE
Na krožniku naredite "posteljico" iz mladega kozjega sira (namaz), nanj položite kos srninega zvitka ter vrh zvitka obložite s pečenim češnjevim paradižnikom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]