Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Lahmacun - turška pizza

Popotovanje po svetu ponuja užitke v obilici znamenitosti, a tudi svet kulinarike je zanimiv in odličen za odkrivanje novih okusov. Danes vam predstavljam turško jed Lahmacun, ki jo imenujejo tudi turška pizza, a Turkom pomeni jed to, kot Američanom priljubljen hot dog.
recepti mednarodna kuhinja, turška kuhinja, recepti turška kuhinja, recepti turčija, recepti pizza


Zahtevnost:
1,05 ure
Sestavine za 4 kose (premer 30 cm, merica - skodelica 0,20 l)):
Testo
3 skodelice moke
1 čajna žlička suhega kvasa
1/2 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke sladkorja
1 1/2 skodelice mlačne vode
olivno olje za premaz
Nadev
0,35 kg mlete jagnjetine 
1 čebula
5 strokov česna
2 srednje velika paradižnika
1 srednje velika rumena paprika
1 svež chili jalapeno
1 čajna žlička rdeče mlete paprike
po 3 vejice sveže mete in peteršilja 
0,05 kg rukole in listov peteršilja
2 limone
sol, grobo mleti črni poper
PREDPRIPRAVA
- čebulo olupimo in narežemo na večje kose
- česen olupimo
- paradižnik, papriko in chili operemo pod tekočo vodo, osušimo, očistimo ter narežemo na večje kose
- metine in peteršiljeve vejice splaknemo pod tekočo vodo in ločimo listke od stebelc
Pripravljeno zelenjavo z zelišči postavimo v električni mešalnik in grobo sesekljamo.
V posodo stresemo mleto jagnjetino ter dodamo grobo sesekljano zelenjavo z meto in peteršiljem.

Sestavine potrosimo z mleto rdečo papriko, 1 čajno žličko soli in 1/2 čajne žličke grobo mletega črnega popra ter dobro premešamo.

Zmes poskusite in po potrebi še dosolite.
TESTO

V posodo presejemo moko, dodamo suhi kvas, sol in sladkor.
Moki z dodatki prilijemo mlačno vodo ter s pomočjo lesene žlice mešamo in gnetemo približno 4 minute, da dobimo "cmok".
"Cmok" stresemo na pomokano površino, s pomočjo pesti dobro pregnetemo (4 minute) in nato oblikujemo hlebček.

Hlebček položimo nazaj v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 25 minut.
Vzhajano testo razdelimo na 4 dele, oblikujemo hlebčke ter jih razvaljamo na kroge premera približno 30 cm in debeline 0,5 centimetra.

Razvaljano testo na tanko premažemo z olivnim oljem.
PRIPRAVA

Na vsak krog testa položimo četrtino nadeva ter enakomerno po celotni površini zamažemo.

Nadev zamažete tako, da dobite na zunanjem delu kroga, en centimeterski prazen pas.

Lahmacun, ki ga imenujejo tudi turška pizza, položimo v ogreto pečico na 220°C in pečemo 15 minut.
Po pečeni pizzi potrosimo mešanico rukole in listov peteršilja, priložimo pol limone in postrežemo.

KAKO LAHKO PRILAGODITE RECEPT?
Jagnjetino lahko nadomestite s puranom ali piščancem.

KAKO SE JE?

Lahmacun pokapate z limono, zavijete kot palačinko in že lahko uživate v popolnih okusih.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]