Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Marmelada iz grozdja

Čas je za ozimnico, a začenjam z marmelado iz belega grozdja.
recept marmelada, recepti marmelada, recepti belo grozdje


Zahtevnost:
45 minut
Sestavine za 3 kozarce (0,30l):
1 kg belega grozdja brez peščk
0,20 l 100% jabolčnega soka brez dodanega sladkorja
0,75 kg kristalnega sladkorja
PRIPRAVA
Jagode belega grozdja brez koščic odstanimo z vejic, operemo ter odcedimo.

Grozdje stresemo v posodo in ga s pomočjo roke stlačimo (stiskamo toliko časa, da jagode belega grozdje le popokajo).
V kozico vlijemo jabolčni sok, dodamo sladkor in počakamo, da zavre.

Ko jabolčni sok s sladkorjem zavre, pustimo, da se počasi kuha 10 minut.
V prevreto tekočino stresemo grozdje in ko ponovno zavre, kuhamo 25-35 minut ob rahlem vretju.
PRIPRAVA KOZARCEV

Dobro očiščene steklene kozarce, postavimo v ogrto pečico na 80°C za 15 minut.

Med kuho grozdne marmelade se ob robu posode nabere bela pena, ki jo pred nalivanjem v kozarce odstranimo.

Kuhano marmelado razdelimo v tople kozarce in s pokrovčki dobro zapremo.



Kozarce z marmelado iz grozdja zavijemo v odejo ali debelejšo brisačo in pustimo zavite 1 dan.
NASVET

»TRGOVINSKO« GROZDJE VSEBUJE VEČ VODE KOT DOMAČE, ZATO JE POTREBNO PRILAGODITI ČAS KUHANJA. 
ČE JE GROZDJE PREVODENO SE PRIPOROČA ŽELIRNI SLADKOR!
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]