SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Pečena mozzarella z mandeljni

Mozzarella je zelo okusno živilo, a tudi zelo kalorično. Vendar je mozzarella toliko koristna našemu telesu, da se lahko oprosti kar 44% maščob in 227 kalorij na 100 g.  Odličen sir namreč vsebuje niz sestavin, kot so beljakovine, ki ugodno vplivajo na naše mišičevje, nenasičena maščobne kisline, ki ščitijo naše srce in krvni obtok ter vitamin D in kalcij, ki krepita kosti. 
recept mozzarella, recepti mozzarella, kuharski blog, recepti hitro kosilo, hitro kosilo


Zahtevnost:
Mozzarela - 12 minut / s prilogo - 30 minut
Sestavine za 2 osebe:
0,20 kg sira mozzarella
2 sveži kajzerici (lahko tudi debelejši kos belega kruha)
0,10 kg mandeljnov narezanih na lističe
1 žlica naribanega parmezana
1 jajce
0,06 l mleka
3 žlice moke
1 vejica svežega rožmarina
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
Priloga
4 manjše krompirje
10 črnih oliv brez koščic
sok ene limone
2 žlice ostrigine omake
ena slaba pest listov sveže rdeče bazilike in peteršilja
olivno olje
sol
PRIPRAVA
Sir mozzarella narežemo na kolobarje debeline približno en centimeter.
Priprava panire
1. 
v prvo posodo stresemo moko
2. 
v drugo posodo ubijemo jajce, dodamo mleko, dva ščepca soli in popra ter dobro zmešamo
3.
v posodo električnega mešalnika natrgamo kajzerci, dodamo iglice rožmarina ter zmeljemo; svežo mlete krušne drobtine stresemo v posodo, dodamo parmezan in na lističe narezane mandeljne ter premešamo
Rezino mozzarelle povaljamo v moki, v jajcu in drobtinah. Nato ponovno pomočimo v razžvrkljano jajce in povaljamo v drobtinah.

Dvakrat panirane rezine mozzarelle polagamo v pekač, ki smo ga pokapali z olivnim oljem.

Pekač položimo v ogreto pečico na 220°C za 8 minut.
PRIPRAVA PRILOGE

Krompir operemo ter skuhamo z dodatkom ene čajne žličke soli.

Nasvet
Ko kuhate neolupljen krompir dodate malo soli. S tem boste dosegli, da se krompir lažje lupi in hkrati boste dobili polnejši okus krompirja.

Kuhan krompir ohladimo s hladno vodo, olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Kolobarje krompirja položimo v servirno 
posodo in prelijemo s solatnim prelivom.

SOLATNI PRELIV

V posodo stisnemo sok ene limone, dodamo dve žlice ostrigine omake, eno žlico olivnega olja, ščepec soli, črne olive narezane na kolobarje ter liste rdeče bazilike in peteršilja.

NASVET
Sir mozzarelo lahko zamenejate s puranjim filejem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]