Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji zvitek s pečenim paradižnikom

recept piščančji zvitki, recepti piščanec, pečen paradižnik, listnato testo, zelišča, paradižnik, piščanec, piščančja bedra
Piščančje meso je odlična izbira za glavni obrok, a z nekaj preprostimi in okusnimi dodatki se da pripraviti odlično jed. Predlagam vam piščančje krače v kombinaciji s svežim rožmarinom in nadevanim paradižnikom.
recept piščančji zvitki, recepti piščanec, pečen paradižnik, listnato testo


Zahtevnost:
50 minut
Sestavine za 2 osebe:
4 piščančja bedra
4 tanke rezine pršuta
0,20 kg listnatega testa
4 srednje velike paradižnike
0,06 kg sira mozzarella
8 črnih oliv brez koščic
2 vejice rožmarina
2 vejica peteršilja
2 stroka česna
sol, tribarvni grobo mleti poper, muškatni orešček
olivno olje
PRIPRAVA
Piščančjim bedrom odstranimo kosti, ki jih lahko zamrznete in ob priložnosti uporabite za odlično kostno juho >>> TUKAJ.

Izkoščičena bedra na rahlo potolčemo, potrosimo s soljo, poprom in mletim muškatnim oreščkom.

Kose piščanca potrosimo še z grobo nasekljanim rožmarinom in peteršiljem ter na lističe narezanim česnom.
Na vsak kos mesa položimo še po rezino pršuta in zavijemo v zvitek.

Listnato testo razvaljamo v obliki pravokotnika debeline približno tri milimetre ter ga križno prerežemo, da dobimo štiri kose v obliki kocke.

Na sredino kosa testa položimo piščančji zvitek, prvo prekrijemo meso s spodnjim in zgornjim delom in sledi še levi in desni rob testa. 

Testni zvitek obrnemo ter položimo na pekač, ki smo ga pokapali z olivnim oljem. Postopek ponovimo še pri ostalih mesnih zvitkih.
Paradižnik operemo in ga položimo tako, da stoji na "muhi" in mu odrežemo "kapico" debeline približno 1 centimeter.

S pomočjo žlice odstranimo sredico paradižnika, jo položimo v posodico in s pomočjo roke zdrobimo.
Paradižnikovi sredici dodamo na kolobarje narezane črne olive, na majhne kocke narezano mozzarello, grobo sesekljan rožmarin in peteršilj, dva ščepca soli in popra ter vse skupaj dobro premešamo.

Z maso nadevamo paradižnik, pokrijemo s "kapico" ter čez sredino kapice zapičimo zobotrebec.
Nadevane paradižnike položimo v pekač poleg mesnih zvitkov in položimo v ogreto pečico na 180°C ter pečemo 35 minut.
Poleg ponudimo solato z mešanice rukole, mladih listov rdeče pese, špinače in svežih zelišč.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo