Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Sadne tortice

Paljeno oz. kuhano testo nam ponuja neskončno število idej za sladico, prilogo ... Danes vam ponujam okusno rešitev s popolnimi okusi.
recept kuhano testo, recept paljeno testo, recept princes krofi testo, recepti tortice, recepti sadna torta


Zahtevnost:
50 minut / 1,50 ure
Sestavine za 12 sadnih tortic:
Testo:
6 jajc
0,15 kg margarine
0,15 kg moke (7 zvrhanih žlic)
0,25 l vode
1 ščepec soli

Nadev:
0,35 kg kremnega sira mascarpone
3 žlice mletega sladkorja
1 čajna žlička naribane limonine lupine
1 čajna žlička naribane pomarančne lupine
2 rebra bele čokolade (0,05 kg)
5 vrst sadja (različni barvni odtenki: fige, rdeči ribez, grozdje, zelena melona, breskev)
3 liste želatine
PRIPRAVA
V kozico vlijemo vodo, dodamo margarino in sol ter zavremo.
Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in ob stalnem mešanju počasi stresamo moko.

Kuhamo toliko časa, da se naredi kepa, ki odstopi od stranic posode.
Paljeno testo oz. kuhano testo pustimo, da se do polovice ohladi.

Na pol ohlajenemu testu dodamo jajca in s pomočjo električnega mešalnika na najvišji hitrosti dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes.
Odrežemo kos peki papirja velikosti pekača ter si na papir narišemo kroge premera 9 centimetrov.
Napolnimo dreserno vrečko do dve tretjine, ki smo jo opremili s srednjim nastavkom za brizganje.

Testo začnemo brizgati v sredini označenega kroga v smeri urinega kazalca vse do črte in tako, da pokrijemo celoten zarisan krog. Nato krog razdelimo s paljenim testom na pet delov, da dobimo 5 "predalčkov".

Nimate dreserne vrečke?
Do polovice napolnite PVC vrečko za zmrzovanje, odstrižete en od spodnjih dveh vogalov (približno 3 milimetre) in že brizgate.
Peki papir nabrizgan s testnimi rožicami položimo na pekač ter poškropimo z vodo.

Pekač položimo v ogreto pečico na 190°C in pečemo 15 minut. Nato temperaturo zmanjšamo na 165°C ter pečemo še 15 minut. 

Kdaj so rožice pečene?
Ko jo dvignete, je lahka.
Kremni sir mascarpone stresemo v posodo, dodamo naribano lupino limone in pomaranče, mleti sladkor in stopljeno belo čokolado, ki smo jo stopili nad vodno soparo.

Sestavine s pomočjo kuhinjske metlice dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
Med pripravo nadeva so se testne rožice že ohladile, tako, da "predalčke" napolnimo s kremnim nadevom.

Kremni nadeva nabrizgamo do višine robov.
Izbrano sadje operemo, očistimo, osušimo in narežemo:
- fige: narežemo na tanke polovične kolobarje
- grozdje brez pečk: prerežemo po dolgem čez polovico
- rdeči ribez: pustimo celega
- breskev in melono narežemo na manjše krhlje, a krhlje na tanke rezine
Predele s kremo na testnih rožicah obložimo s sadjem (pri polaganju sadja pazite, da kremo v celoti prekrijete ter, da je na vsaki rožici pet vrst sadja).

Liste želatine namočimo za 5 minut v hladno vodo, nato jih slabo ožamemo in položimo v kozico.
Prilijemo 0,03 l tople vode, ter na najmanjšem dovodu toplotne energije grejemo (ne kuhamo) toliko časa, da se želatina razpusti.

S stopljeno želatino premažemo sadje in nato rožice postavimo v hladilnik vsaj za pol ure.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]