SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Bananina krema na sladki posteljici

Popolna sladica za ljubitelje banan.
recept sladica banane, recepti banane, recepti sladica
55 minut
Zahtevnost
Sestavine za 8 oseb:
TESTO
5 žlic kristalnega sladkorja
3 žlice masla
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
10 žlic moke tip 400 (ostra)
eno jajce
2 zvrhane žlice kakavovega namaza (nutella)
BANANINA KREMA
4 banane
0,35 kg kremnega sira mascarpone
0,10 l mleka
3 lice masla
2 žlice vanilijeve arome
4 žlic kristalnega sladkorja
4 žlice kokosove moke
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
KANDIRANI POMARANČNI REZANCI
lupina ene pomaranč
1 zavitek vanili sladkorja
2 zvrhane žlice sladkorja

PRIPRAVA - SLADKE DROBTINE
V posodi penasto umešamo kristalni in vanili sladkor z maslom, ki je bil nekaj časa na sobni temparaturi, da se je omehčal.

Penasti zmesi dodamo jajce in mleko ter s pomočjo električnega mešalnika dobro zmešamo.

Zmesi dodamo ostro moko in dobro premešamo.
Testo stresemo v pekač, na vrh položimo kakavov namaz in s pomočjo vilice na rahlo mešamo v smeri urinega kazalca.

Biskvit na rahlo začnete mešati v krogu s sredine proti zunanjemu robu pekača, tako da biskvit razporedite enakomerno po celotni površini in se vidijo sledi belega dela.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C za 30 minut.

S pomočjo vilice razdrobimo biskvit (vilico vlečemo po vročem biskvitu, da se razdrobi), nato sladke drobtine stresemo na peki papir, da se ohladijo.
PRIPRAVA - BANANINA KREMA

Na maslu z dodatkom kristalnega in vanili sladkorja prepražimo tanke bananine kolobarje.

Kolobarje banan pražimo 5 minut, dodamo kokosovo moko in pražimo še 2 minute.

Ohlajeni zmesi dodamo mascarpone, vanilijevo aromo, mleko in dobro zmešamo.
PRIPRAVA - KANDIRANA POMARANČA

Pomarančo za 10 minut položimo v vodo, olupimo ter lupino narežemo na tanke rezance.

Rezance pomarančne lupine položimo v kozico, dodamo kristalni in vanili sladkor ter le toliko zalijemo z vročo vodo, da so rezanci pokriti.

Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije, da rahlo vre in kuhamo 12 minut.

Kuhane rezance stresemo na peki papir in ohladimo.
SERVIRANJE

Dno servirne posode prekrijemo s sladkimi drobtinami, obložimo z žličniki iz bananine kreme in potrosimo s kandirano pomarančo.

Nasvet!
Priložite še kepico mlečnega sladoleda.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]