Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Domači špinačni rezanci z rdečo peso in kalčki rukole

Okusi, ki bodo navdušili vse ljubitelje testenin.
testo - 2 ure / omaka s testeninami - 45 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 5 osebe:
TESTO
0,70 kg ostre moke
0,25 kg špinačnih listov
5 jajc
en ščepec soli
OMAKA
4 gomolje rdeče pese
1 konzerva paradižnokovih kock v lastnem soku (400g)
5 strokov česna
sol, tribarvni grobo mleti poper
2 vejice peteršilja
2 pesti kalčkov rukole
olivno olje

PRIPRAVA  REZANCEV
Liste špinače operemo pod tekočo vodo, stresemo v vrelo vodo za pol minute in odcedimo.

Odcejene liste špinače s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes, stresemo na cedilo in počakamo (par minut), da se odteče odvečna tekočina.
V posodi s pomočjo kuhinjske metlice razmešamo jajca, dodamo zmleto špinačo in dobro premešamo.

V drugo posodo stresemo ostro moko dodamo ščepec soli, prilijemo stepena jajca s špinačo in s pomočjo lesene žlice dobro zmešamo.
Na pol zmešano testo z odvečno moko, ki se je nabrala med mešanjem ob straneh posode, stresemo na delovno površino.

Testo s pomočjo pesti močno gnetemo (približno 6 minut), da se sestavine dobro povežejo in postane kepa testa prožna.

Testo zavijemo v pvc folijo ali v pvc vrečko za zamrzovanje in postavimo za 2 ure v hladilnik.
Špinačno testo za rezance razvaljamo na debelino 3 milimetre ter razrežemo na trakove debeline 1,5 centimetra, dolžine do 25 centimetrov.

Rezance kuhamo v osoljeni vodi, 8 minut. Kuhane rezance splaknemo s hladno vodo.
PRIPRAVA OMAKE
Gomolje rdeče pese operemo in kuhamo v osoljeni vodi 25 minut.

Kuhano peso olupimo in narežemo na tanjše rezance.

Na olivnem olju na hitro prepražimo rdečo peso z dodatkom soli, popra, grobo sesekljanega peteršilja in česna. Nato zalijemo s kockami paradižnika v lastnem soku in 0,10 l vode. Omako na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo 8 minut.
NASVET - KALČKI RUKOLE
Kalčke rukole lahko vzgojite doma brez večje zahtevnosti. V bolje založenih trgovinah s semeni kupite zavitek "KALČKI - RUKOLA". Dno pvc posode, z luknjicami na dnu, obložite z vato, po njej potrosite dobre dve žlice semen in s pršilko za vodo dobro namočite. Semena s pršilko namočite dvakrat na dan. Četrti dan jih lahko že uporabite.
2 žlice semen za 4 osebe

V pripravljeno omako stresemo domače široke rezance in kuhamo slabe tri minute, da se okusi premešajo.

Pred serviranjem testenine potrosimo s kalčki iz rukole.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]