Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Govedina v solati na posteljici iz špagetov

Pri kuhanju goveje juhe velikokrat ostane goveje meso in kar ni ideje kaj bi pripravili? Ponujam vam recept za odlično in okusno solato iz govedine, ki jo lahko ponudite kot predjed ali kot samostojno jed. 
10 minut / serviranje 40 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
0,40 kg testenin - špageti
0,30 kg kuhane govedine
1 srednje veliko korenje
1/3 gomolja zelene
1 srednje velika čebula
1 pest listov peteršilja
6 žlic bučnega olja
0,10 l vinskega kisa
sol, tribarvni grobo mleti poper
2 jajci 
1 pest ribanega sira
2 zvrhane žlice majoneze

PRIPRAVA
Zelenjavo (čebula, korenje, gomolj zelene) očistimo in narežemo na kocke velikosti graha.

Kuhano goveje meso tudi narežemo na kocke velikosti graha, stresemo v posodo ter dodamo še narezano zelenjavo in liste peteršilja.

Sestavine prelijemo s kisom, bučnim oljem in 0,06 l hladne vode, začinimo s soljo in poprom ter premešamo.

Solato postavimo za 30 minut v hladilnik.
Olupljena trdo kuhana jajca položimo v posodo, dodamo nariban sir, majonezo in dva ščepca popra ter s pomočjo vilice dobro pretlačimo.
SERVIRANJE
Na servirni krožnik položite porcijo kuhanih in ohlajenih špagetov.

Vrh špagetov obložite z govejo solato, pokapate z marinado v kateri je solata počivala in okrasite z jajčno kremo.

Namig: če ni ostalo govejega mesa iz juhe, lahko skuhate piščančja prsa
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]