SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Klapavice in kozice na buzaro

Še en odličen recept, ki spominja na poletje in morske vragolije ...
recept klapavice, recepti kozice, klapavice, omaka buzera, recept omaka buzaro
 30 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
0,60 kg školjk - klapavice
0,40 kg kozic
4 srednje velike čebule
2 vejice svežega rožmarina
4 vejice peteršilja
8 strokov česna
tribarvni grobo mleti poper, sol
1 zvrhana žlica krušnih drobtin
0,06 l olivnega olja
0,25 l belega vina - polsuho

PRIPRAVA
Klapavice dobro zdrgnemo pod tekočo vodo s pomočjo gobice za posodo.

Čebulo očistimo, narežemo na majhne kocke in pražimo na olivnem olju, toliko časa, da postekleni.

Čebuli dodamo očiščene školjke in grobo sesekljan česen, rožmarin ter peteršilj.

Na najmanjšem dovodu toplotne energije pokrito dušimo 15 minut.
Dušenim klapavicam dodamo kozice, 1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnrga popra, krušne drobtine, belo vino in 0,15 l vode.

Vse skupaj premešamo in pokrito dušimo še 10 minut.
SOL

Tik pred koncem toplotne obdelave preverite okus omake in po potrebi solite, saj školjke omaki ponudijo svojo slanost.

Ob jedi, ki jo postrežete kot predjed, servirate svež kruh.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]