SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Ohrovtova zloženka

Odlična zelenjava, ki je velikokrat zapostavljena, preprečuje razvoj raka, zmanjšuje tveganje za nastanek koronarnih bolezni in odpravlja slabokrvnost. Ohrovt med drugim tudi uničuje različne bakterije in viruse, razstruplja želodec in debelo črevo. Zavoljo vsega, naj bo torej ohrovt večkrat na vašem jedilniku.
recepti ohrovtovi zvitki, recepti glavna jed, recepti mleto meso
40 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 2 osebe:
0,15 kg mletega mešanega mesa
1 srednje velika čebula
1 čajna žlička rdeče paprike v prahu
1 žlica ajvarja
2 stroka česna
4 liste ohrovta
4 srednje velike krompirje
2 žlice masla
0,10 l sladke smetane
ena slaba pest ribanega sira
sol, tribarvni grobo mleti poper
ščepec majarona in timijana
olivno olje

PREDPRIPRAVA - KROMPIR
Krompir olupimo, operemo, narežemo na manjše koščke in skuhamo v vodi z dodatkom soli.

Kuhanemu in odcejenemu krompirju dodamo maslo in sladko smetano ter s pomočjo kuhinjske metlice zmešamo v gladko zmes.
MESO
Čebulo očistimo, narežemo na majhne kocke ter na olivnem olju prepražimo, da postekleni.

Praženi čebuli dodamo mleto meso, dva ščepca soli in tribarvnega popra ter pražimo 5 minut.

Praženemu mesu dodamo grobo nasekljan česen in ajver, a ko česen zadiši zalijemo s pol decilitra vode, v katero smo zamešali rdečo papriko v prahu, majaron in timijan.

Na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo toliko časa, da tekočina povre.
OHROVT
Liste ohrovta operemo, 4 minute blanširamo (kuhamo) v vreli vodi in odcedimo.
KAKO SESTAVLJATE ZLOŽENKO?
Na pomaščen pekač položite ohrovtov list (zunanji del lista je na dnu). Na list položite dve žlice krompirjevega pireja. Pire razporedite po listu tako, da rob lista ostane prazen, a na sredini je jamica. V jamico položite tri žlice mesne omake.

Mesno omako potrosite z ribanim sirom.

Na omako položite dve žlice pireja in zamažete.



Vse skupaj pokrijete z drugim ohrovtovim listom tako, da zunanji del lista gleda navzgor.

Postopek ponovite še pri drugi zloženki.
Ohrovtovi zloženki položimo v pečico, ogreto na 190°C za 15 minut.

Pečeni zloženki pustimo nekaj minut, da počivata.

Pred serviranjem ohrovtovi zloženki pokapamo s sladko smetano in potrosimo z grobo mletim tribarvnim poprom.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]