SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Ribezove palčke

Le z malo dobre volje lahko pripavite odlično in preprosto sladico, ki ponuja prav osvežujoč okus.
slasice iz rdečega ribeza, recepti sladice, recept sladica, recept kuhano testo


Zahtevnost:
40 minut
Za ribezove palčke potrebujete:
Testo:
6 jajc
0,15 kg margarine
0,15 kg moke (7 zvrhanih žlic)
0,25 l vode
1 ščepec soli
Nadev:
0,50 l sladke smetane
2 žlice vanilijeve arome
0,25 kg rdečega ribeza
1 čajna žlička naribane limetine lupine
8 listkov limonine mete
mleti sladkor za posip
PRIPRAVA
V kozico vlijemo vodo, dodamo margarino in sol ter zavremo.
Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in ob stalnem mešanju počasi stresamo moko.

Kuhamo toliko časa, da se naredi kepa, ki odstopi od stranic posode.
Paljeno testo oz. kuhano testo pustimo, da se do polovice ohladi.

Na pol ohlajenemu testu dodamo jajca in s pomočjo električnega mešalnika na najvišji hitrosti dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes.
Dno pekača obložimo s peki papirjem in nanj, s predsledki, nabrizgamo kuhano testo v obliki palčk, dolžine 7 centimetrov in širine 1,5 centimetra.

NASVET
Če v svoji kuhinji nimate dresirne vrečke, maso stresete v pvc vrečko za zamrzovanje, odrežete en spodnji kot (1 cm) in že brizgate.

Palčke poškropimo z vodo in položimo v pečico ogreto na 190°C za 15 minut. Po preteku časa za pečenje zmanjšamo temperaturo na 160°C in sušimo pečene palčke še 15 minut.

KDAJ JE TESTO PEČENO
Ko opravite oba postopka, eno palčko "potežkate" in če je lahka, je dovolj pečeno. Če je palčka (odvisno od debeline, ki ste jo nabrizgali) na dotik še težka, podaljšate sušenje za nekaj minut.
V posodi s pomočjo električnega mešalnika stepemo smetano.

Stepeni smetani dodamo fino naribano limetino lupino, vanilijevo aromo ter zelo na tanko narezane lističe limonine mete ter vse skupaj dobro premešamo.

NASVET
Pred ribanjem limetine lupine - limeto potopite za 10 minut v hladno vodo, da se izločijo nezaželjene primesi v lupini (škropivo...)
Ohlajene palčke pečenega testa prečno prerežemo na pol.

NASVET
Palčke boste najlažje prerezali z nožem za kruh.

Na vsako polovičko, po celotni površini, nabrizgate stepeno smetano z dodatki.
Polovico palčk nabrizganih s smetano obložite z jagodami rdečega ribeza.
Sestavljanje
Palčko obloženo s smetano in ribezom pokrijeto s palčko, ki je obložena le s smetano.

Ribezove palčke posujemo z mletim sladkorjem tik pred serviranjem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]