Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Cupcakes - tropske tortice

Ob pogledu v hladilnik in shrambo, se mi je utrnila ideja za odlične, sočne in okusne tropske tortice. Na podlagi poznavanja sestavin in pravilnih razmerij pri sladicah, ki sem jih namenil torticam, mi je uspel popoln met.
cupcakes recepti, recepti cupcakes
45 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 12 tortic:
TESTO
0,18 kg masla
0,15 kg kristalnega sladkorja
3 jajca
1 čajna žlička vanilijeve arome
0,22 kg moke - tip 500
2 čajne žličke pecilnega praška
en ščepec soli
0,20 l kompota s tropskim sadjem
2 žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
0,08 kg čokolade za kuhanje
KREMA
0,25 kg kremnega sira mascarpone
0,50 l sladke smetane
3* po eno čajno žličko jedilne barve v gelu (modra, rdeča, zelena - artikel najdete v bolje založenih trgovinah ; pakirano v tubici po 5g)

PRIPRAVA
Kompot s tropskim sadjem ulijemo v kozico in zavremo.

Ko kompot zavre, mu dodamo jedilni koruzni škrob (gustin), ki smo ga predhodno raztopili v 0,03 l hladne vode.
Ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.

Zgoščen kompot pustimo, da se ohladi.
V posodo stresemo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temparaturi, da se je omehčalo in kristalni sladkor. 

S pomočjo električnega mešalnika maslo in sladkor zmešamo v penasto zmes.
Penasti zmesi dodamo jajca, vanilijevo aromo, moko, zgoščen kompot, pecilni prašek, sol ter s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo.
V pekač za muffine položimo papirnate modelčke ter jih napolnimo z biskvitno maso, do 2/3 (približno 2 žlice).

Na sredino vsakega modelčka z biskvitom položimo košček čokolade.
Pekač položimo v ogrto pečico na 180`C in pečemo 20 minut.

Pečene biskvitke vzamemo s pekača in počakamo, da se na pol ohladijo.
PRIPRAVA KREME
V posodo vlijemo sladko smetano, dodamo mascarpone in stepamo toliko časa, da dobimo gosto zmes.

Stepeno zmes razdelimo na tri dele in vsakemu delu dodamo eno čajno žličko barve ter z žlico dobro premešamo.
S pomočjo dresirne vrečke poljubno nabrizgate vrh na pol ohlajenih biskvitkov.
NASVETI

- končanih tortic ne shranite v hladilnik, da nebi izgubili efekt "tekoče čokolade"

- kompot s tropskimi sadeži lahko nadomestite s svojim najljubšim kompotom, a če je sadje večje kot kocke 0.5*0.5 centimetra, ga narežite na majhne kocke.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo