Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Napolitankina potica

Obstaja kopica receptov za raznovrstne potice, a obstajajo tudi "nevsakdanji nadevi". Pred časom sem poizkusil napolitankino potico, ki je bila odlična, a recepta mi ni uspelo dobiti. Zato sem zavihal rokave, uporabil kuharsko znanje in pripravil potico na moj način. Z okusom sem popolnoma zadovoljen, a sem prepričan, da bo vam nevsakdanja potica tudi zelo teknila.
recept potica, recepti za potico, recept napolitanke
2,40 ure
Zahtevnost:
Sestavine za odlično potico
za TESTO potrebujete:
500 g moke - tip 500
0,25 l mleka
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
70 g kristalnega sladkorja
4 rumenjake
50 g masla
0,05 l sladke smetane
2 žlice ruma
1/2 čajne žličke soli
za NADEV potrebujete:
500 g lešnikovih napolitank
3 žlice mletih mandeljnov
2 žlice lešnikovega namaza (nutella)
1 žlica vaniijeve arome
2 žlice ruma
4 beljake
0,35 l mleka

PRIPRAVA TESTA
V posodo presejemo moko, dodamo kvas, mleko, sladko smetano, rumenjake, kristalni sladkor, sol, rum in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi, ter vse skupaj s pomočjo lesene žlice dobro zmešamo.
Testno gmoto stresemo na pomokano delovno površino in s pomočjo dlani gnetemo 8 minut.

Hlebček testa položimo v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 45 minut.
PRIPRAVA NADEVA
Napolitanke stresemo v posodo in s pomočjo rok fino zdrobimo.

Zdrobljene napolitanke prelijemo z mlekom, dodamo lešnikov namaz, mlete mandeljne, vanilijevo aromo in rum ter dobro premešamo.
Tik pred uporabo nadeva stepemo trd sneg iz štirih beljakov ter ga narahlo umešamo v nadev.
PRIPRAVA POTICE
Vzhajano testo stresemo na pomokano delovno površino ter ga razvaljamo v pravokotno obliko, debeline pol centimetra.

Testo zavijemo v zavitek.
Konca zavitka združimo in stisnemo skupaj. Okrogel zavitek položimo na pekač, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati pol ure.
Vzhajan okrogel zavitek po vrhu preluknjamo z zabotrebcem, premažemo z razžvrkljanim jajcem in postavimo v ogreto pečico na 180°C, za eno uro.
Pečeno napolitankino potico pustite, da se ohladi, nato jo potrosite z mletim sladkorjem ter narežete.



Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]