SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Pomarančni zvitki s cimetovo kremo

Sočne pomaranče mi ponujajo kopico idej za slastne sladice, a z dodatkom cimeta dobite že odlično sladko naslado s prazničnim priokusom.
recepti prazniki, recepti sladice, recepti pomaranča, recepti cimet
1,30 ure
Zahtevnost:
Sestavine za 16 pomarančnih zvitkov
za POMARANČNI ŽELE potrebujete:
4 sočne pomaranče
7 žlic sladkorja
1 žlica vanilijeve arome
za 0,80 l želatine v listih (če jih je v zavitku za en liter tekočine 12 - potrebujete 10 kom)
za CIMETOVO KREMO potrebujete:
500 g kremnega sira mascarpone
8 zvrhanih žlic mletega sladkorja
3 zvrhane žlice mletega cimeta
0,30 l sladke smetane
za TESTNO POSTELJICO in POSIP potrebujete:
1 zavitek svežega valjanega listnatega testa (275 g)
mleti mandeljni, mleti sladkor, mleti cimet

PRIPRAVA
POMARANČNI ŽELE
Pomaranče olupite, po potrebi odstranite koščice, narežite na manjše koščke in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljite v gladko zmes.

Zmes vlijte v merico in do 0,80 l dotočite vode.

Zmlete pomaranče z vodo stresite v kozico, dodajte sladkor in vanilijevo aromo ter postavite na štedilnik.
Ko tekočina zavre, dodajte namočene liste želatine in ob tem ves čas mešajte.
Mešajte toliko časa, da se želatina razpusti.
Pomarančno zmes stresite na klasičen pekač (40*48 cm), ki ste ga predhodno obložili z alu ali pvc folijo.

Po potrebi zmes enakomerno poravnajte ter položite v hladilnik, da se strdi.


Strnjen pomarnčni žele narežite na kocke, velikosti 10*10 centimetrov.
CIMETOVA KREMA
V ponvi pražite mleti sladkor toliko časa, da postane gosta brezbarvna tekočina (brezbarvne kapljice), nato dodate cimet in zalijete s sladko smetano.

Kuhate toliko časa, da se sladkor razpusti ( cca 1,5 minute).
Na pol ohlajen kuhan sladkor stresete k kremnemu siru mascarpone in s pomočjo kuhinjske metlice mešate toliko časa, da se sestavine dobro premešajo.
Do uporabe, kremo postavite v hladilnik.

TESTNA POSTELJICA

Listnato testo razvijete in narežete na pravokotnike, velikosti 7*12 centimetrov.

Pravokotne kose testa, po sredini, nekajkrat zarežete.
Dno pekača obložite s peki papirjem.

Pravokotno testo polagate na pekač tako, da ga na rahlo povlečete narazen in so pri tem vidne odprtine kjer ste testo zarezali.

Položene kose testa potrosite z mletim sladkorjem in cimetom ter postavite v ogreto pečico na 200°C, za 10 minut.
SESTAVLJANJE IN SERVIRANJE

Na delovno površino položite kos pomarančnega želeja, nanj položite dobro žlico kreme s cimetom ter zavijete.
Na servirni krožnik položite ohlajeno listnato testo, nanj položite en pomarančni zavitek, ki ga okrasite z eno čajno žličko kreme ter vse skupaj potrosite z mandeljni, ki ste jih predhodno na hitro prepražili na ponvi.



Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]