SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Rolada "prihajajoči prazniki"

Prihajajoči zadnji dnevi v letu so že tik pred vrati, a na mizah ne sme manjkati sladko. Ponujam vam recept za preprosto in okusno rolado, ki med drugim vsebuje barve, ki me asociirajo na Božič.
recept rolada, recepti rolada, biskvit za rolado
2 ure

Zahtevnost:
Receptura
za BARVNE ROŽICE potrebujete:
3 beljake
30 g masla
90 g kristalnega sladkorja
50 g moke tip 500
30 g fino mletih mandeljnov
1 žlica jedilne rdeče barve v gelu
1 čajna žlička jedilne rumene barve v gelu
za BISKVIT potrebujete:
4 jajca
3 rumenjake
90 g kristalnega sladkorja
110 g moke tip 500
1 čajna žlička pecilnega praška
1 čajna žlička cimeta
za KREMO potrebujete:
0,50 l sladke smetane
80 g bele čokolade
1 čajna žlička cimeta
1,5 žlice jedilne zelene barve v gelu
PRIPRAVA BARVNIH ROŽIC
S pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, na pol stepite beljake, dodajte sladkor ter stepite v trd sneg.

Jajčnemu snegu dodajte mandeljne, moko in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi ter vse skupaj dobro premešajte.

Zmesi odvzemite dve žlice testa in mu primešajte rdečo barvo v gelu, a dvema žlicama testa primešajte rumeno barvo.
Dno pekača (klasična velikost za pečico) obložite s peki papirjem in nanj "razmetano" nabrizgajte zmes, v velikosti fižola, z rumenim odtenkom.

Okoli rumenih kupčkov, s pomočjo dreserne vrečke, nabrizgajte rdečo zmes različnih velikosti.

Pekač položite za 1 uro v skrinjo, da "rožice" zamrznejo.
PRIPRAVA BISKVITA
S pomočjo električnega mešalnika do polovice stepite beljake, dodajte kristalni sladkor ter stepite v trd sneg.

Snegu iz beljakov dodajte, rumenjake in cimet
ter s pomočjo električnega mešalnika, na najnižji hitrosti, mešajte točiko časa, da se sestavine povežejo. Nato s pomočjo kuhinjske metlice, na rahlo umešajte moko pomešano s pecilnim praškom.
Iz skrinje vzemite pekač ter z biskvitom zmažite "rožice".

Pekač položite v ogreto pečico na 190°C, za 12 minut.
Pečen biskvit za rolado s peki papirjem zavijete v zvitek, da se na pol ohladi.
PRIPRAVA KREME


S pomočjo električnega mešalnika na pol stepete sladko smetano, dodate cimet, zeleno barvo v gelu in belo čokolado, ki ste je raztopili nad vodno soparo ter zmešate v kremno zmes.

Biskvit za rolado razvijete, odstranite peki papir in zamažete s kremo, enakomerno po celotni površini biskvita.
Zamazan biskvit zavijete v zvitek in položite v hladilnik vsaj za pol ure.
Rolado tik pred serviranjem potrosite z mešanico ribane temne čokolade in cimeta.











Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]