Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Biskvitne kocke

recept biskvit, biskvitne kocke, pecivo, rahlo pecivo, sočno pecivo, biskvit za pecivo, jajca, sadje
Enostaven recept, ki ponuja odličen rezultat! Ponujam vam rešitev za preprosto sladico, ki v kombinacija sestavin za osnovni biskvit in kompota, ponuja sočen in "puhast" okus.
recept biskvit, biskvitne kocke, pecivo, rahlo pecivo, sočno pecivo
zahtevnost
60 minut

Sestavine za pekač, 30*25 cm:
6 jajc
6 žlic kristalnega sladkorja
8 žlic moke, tip 500
1 zavitek vanili sladkorja (10 g)
1 čajna žlička pecilnega praška
0,45 l konzerviranega tropskega sadja s tekočino (kompot)
4 žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
mleti sladkor za posip

PRIPRAVA:
Konzervirano tropsko sadje narežemo na majhne kocke ter skupaj s tekočino odmerimo 0,45 litra.
Kompot stresemo v kozico, a ko zavre, prilijemo raztopljen jedilmi koruzni škrob in ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.



JEDILNI KORUZNI ŠKROB - GUSTIN RAZTOPITE V NEKAJ ŽLICAH HLADNE VODE.
Kuhano zmes pustimo, da se ohladi.
Jajca ubijemo v posodo, dodamo kristalni in vanili sladkor ter s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešamo (14 min) toliko časa, da zmes naraste vsaj za trikrat .
ČAS STEPANJA JE ODVISEN OD VELIKOSTI JAJC. PRI RECEPTURI SEM UPURABIL JAJCA SREDNJE VELIKOSTI, KI SEM JIH STEPAL 14 MINUT.
Jajčni zmesi dodamo 0,30 l ohlajenega kuhanega tropskega sadja, ki ga s pomočjo kuhinjske metlice na rahlo umešamo.
Nato na rahlo umešamo še moko, kateri smo primešali pecilni prašek.
Pripravljeno biskvitno zmes stresemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom in potrosili s krušnimi drobtinami.
Biskvitno zmes po potrebi enakomerno razporedimo po celotnem pekaču ter pokapamo s preostankom kuhanega sadja (0,15 l).
Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, za 40 minut.
Pečen biskvit pustimo v pekaču, da se ohladi. Nato ga narežemo na kocke (3*3 cm) in potrosimo z mletim sladkorjem.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo