SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Biskvitne kocke

Enostaven recept, ki ponuja odličen rezultat! Ponujam vam rešitev za preprosto sladico, ki v kombinacija sestavin za osnovni biskvit in kompota, ponuja sočen in "puhast" okus.
recept biskvit, biskvitne kocke, pecivo, rahlo pecivo, sočno pecivo
zahtevnost
60 minut

Sestavine za pekač, 30*25 cm:
6 jajc
6 žlic kristalnega sladkorja
8 žlic moke, tip 500
1 zavitek vanili sladkorja (10 g)
1 čajna žlička pecilnega praška
0,45 l konzerviranega tropskega sadja s tekočino (kompot)
4 žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
mleti sladkor za posip

PRIPRAVA:
Konzervirano tropsko sadje narežemo na majhne kocke ter skupaj s tekočino odmerimo 0,45 litra.
Kompot stresemo v kozico, a ko zavre, prilijemo raztopljen jedilmi koruzni škrob in ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.



JEDILNI KORUZNI ŠKROB - GUSTIN RAZTOPITE V NEKAJ ŽLICAH HLADNE VODE.
Kuhano zmes pustimo, da se ohladi.
Jajca ubijemo v posodo, dodamo kristalni in vanili sladkor ter s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešamo (14 min) toliko časa, da zmes naraste vsaj za trikrat .
ČAS STEPANJA JE ODVISEN OD VELIKOSTI JAJC. PRI RECEPTURI SEM UPURABIL JAJCA SREDNJE VELIKOSTI, KI SEM JIH STEPAL 14 MINUT.
Jajčni zmesi dodamo 0,30 l ohlajenega kuhanega tropskega sadja, ki ga s pomočjo kuhinjske metlice na rahlo umešamo.
Nato na rahlo umešamo še moko, kateri smo primešali pecilni prašek.
Pripravljeno biskvitno zmes stresemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom in potrosili s krušnimi drobtinami.
Biskvitno zmes po potrebi enakomerno razporedimo po celotnem pekaču ter pokapamo s preostankom kuhanega sadja (0,15 l).
Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, za 40 minut.
Pečen biskvit pustimo v pekaču, da se ohladi. Nato ga narežemo na kocke (3*3 cm) in potrosimo z mletim sladkorjem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]