Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Hitri grisini s prekajeno slanino

Med predprazničnimi dnevi nas znajo presenetiti nenapovedani obiskovalci ali pa pripravljate predpraznično večerno druženje ob pivu, zato vam ponujam odličen recept za hitr in okusen prigrizek. Odlična rešitev za zvitke s slanino in z malo kuharske domišljije lahko pripravite mešano pecivo, a ob koncu recepta vam ponujam nekaj idej. 
recept hitri grisini, recept prigrizki, prigrizek ob pivu
 25 minut
Zahtevnost:
Sestavine za cca 15 palčk:
1 zavitek svežega valjanega listnatega testa (275 g)
100 g na tanko narezane prekajene slanine
4 žlice sezamovih semen
sol, tribarvni grobo mleti poper

PRIPRAVA:
Listnato testo razvijete ter narežete na trakove, debeline 2.5 centimetra (debelino trakov narežete na širino prekajene slanine).
Narezane trakove listnatega testa potrosite s semeni sezama, nekaj ščepci soli in grobo mletega popra.
Trakove testa obložite s po dvema rezinama prekajene slanine tako, da je testo prekrito.
Delovno površino potrosite s sezamom, nanj položite obložen trak testa ter ga po dolgem zavijete v zvitek. Zvitek s pomočjo pritiskov dlani povaljate po delovni površini, da se zunanjega dela zvitka prime sezam.
Zvitke z listnatega testa in prekajene slanine polagate na pekač, ki ima dno prekrito s peki papirjem.

Pekač z zvitki položite v ogreto pečico na 180°C, za 20 minut.

Pečene palčke s slanino pustite na pekaču, da se ohladijo.
NASVET

Hitre grisini palčke se odlično podajo kot prigrizek ob pivu, a prekajeno slanino lahko zamenjate s sirom ali bučkami, rožmarinom, tuno...
Grisini s pekajeno slanino so tudi odličnega okusa, če recepturi odvzamete sol ter poper in nadomestite z gorčico (trakove testa namažete na tanko z gorčico, potrosite s sezamom, obložite s slanino in nadaljujete po postopku, ki je opisan v receptu).

SIR
Tanke rezine sira narežete na trakove širine testnih trakov.
BUČKA
Bučko po dolgem narežete na tanke rezine ter obložite trakove testa.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]