Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Palačinkina zloženka s poširanim jajcem

Danes je čas za neklasično kosilo, ki je preprosto in okusno.
zahtevnost
priprava
45 minut

Sestavine za 4 osebe (zloženke premera 12 cm)
za TESTO potrebujete:
0,25 l mleka
0,25 l hladne vode
250 g moke
2 jajci
2 ščepcasol
olje za pečenje
za NADEV potrebujete:
5 piščančjih hrenovk brez ovoja (10 polovic)
100 g rukole
6 strokov česna
0,25 l smetane za kuhanje
sol, tribarvni grobo mleti poper, rožmarin
4 jajca
3 žlice olivnega olja

PRIPRAVA
S sestavin za testo (moka, mleko, voda, jajci, sol) naredimo maso za palačinke.

Z mase spečemo, na vroči ponvi, 12 tankih palačink.
Z vsake palačinke izrežemo po dva kroga, premera 12 centimetrov.

NASVET
Z recepture sem pripravil 4 porcijske zloženke, premera 12 centimetrov, višine petih centimetrov.
V primeru, da ninate doma modelčkov te velikosti, lahko zloženko pripravite v klasičnem modelu za torto, a potrebujete 6 do 7 palačink. Postopek sestavljanja je isti, pečenje se podaljša za 10 minut.
Piščančje hrenovke narežemo na tanke kolobarje ter jih na olivnem olju pražimo toliko časa, da kolobarji dobijo zlato-rjavo barvo.

Dodamo na grobo zrezano rukolo in na tanke lističe narezan česen ter pražimo še minuto in pol.
Ponev odstavimo, potrosimo s po dvema ščepcema soli in popra ter premešamo.
SESTAVLJANJE ZLOŽENKE
Modelček na tanko namažemo z maslom in na dno položimo prvi izrezan krog iz palačinke.
Palačinko potrosimo s praženo mešanico, pokrijemo s palačinko ter ponavljamo postopek zlaganja toliko časa, da za vsak modelček porabimo po 6 izrezanih palačink in je zadnja plast palačinka.
Vsak modelček z zloženko, prelijemo s pol decilitra smetane ter potrosimo z rožmarinom in tribarvnim poprom.

Zloženke s palačink položimo v ogreto pečico na 185°C, za 20 minut.
Par minut pred koncem pečenja pripravimo poširana jajca.

V kozico ulijete vodo (pol litra), dodate dve žlice kisa, dva ščepca soli in počakate, da voda zavre.

Ko voda zavre, vanjo nežno ulijete jajce, ki ga kuhate slabe tri minute. S pomočjo penovke odstranite poširano jajce ter postopek ponovite še pri ostalih jajcih.
Pečene zloženke odstranimo iz modelčkov, položimo na servirne krožnike, na vrh položimo po eno poširano jajce, ki jih potrosimo s ščepcem soli in popra.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]