Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Radič s pršutom

V zadnjih dnevih leta se za svoje bližnje pri serviranju ter izgledu hrane malo bolj potrudimo, a s preprosto in okusno solato lahko prepričljivo očarate. Ponujam vam rešitev za radič, ki pa ga lahko postrežete kot predjed ali kos samostojno večerno jed.
recepti solata, solata, hitri obrok, predjed, recepti predjed
20 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
4 manjše glavice rdečega radiča (po cca 150 g)
200 g govejega mesa za hitro pripravo
20 rezin pršuta (cca 120 g)
2 žlice sezama
1  srednje velik paradižnik
1 srednje velika rdeča paprika
10 žlic temnega balzamičnega kisa
2 vejice peteršilja
4 žlice sojine omake
4 rezine toasta
sol, tribarvni grobo mleti poper

PRIPRAVA
Glavam rdečega radiča odstranite oz. izdolbite storž.
Glave rdečega radiča postavite na desko ter jih do polovice nekajkrat zarežete (glavo radiča postavite pokončno na desko in do polovice z ostrim nožem zarežete - prvo prerežete do polovice na pol, nato še polovici na pol).

Liste solate razširite, da dobite obliko cveta, "cvet" iz solate pod tekočo vodo splaknete in položite na kuhinjsko krpo, da se voda odteče oz. posuši.
SOLATNA MARINADA

Paradižnik in papriko očistite ter narežete na majhne kocke.
Narezani zelenjavi dodate na grobo sesekljan peteršilj, tri ščepce popra in prelijete z balzamičnim kisom, sojino omako in štirinajstimi žlicami hladne vode.

Vse skupaj dobro premešajte, poizkusite marinado in po potrebi še solite, saj sojina omaka daje prelivu že določeno stopnjo slanosti.
Goveje meso narežete na tanke zrezke (0.5 centimetra), a zrezke narežite na rezance, širine 1.5 centimetra.

Rezance mesa začinite s soljo in tribarvnim grobo mletim poprom.
Vsak mesni rezanec zavijete v eno rezino pršuta, a rezine toasta narežete na rezance, debeline 1.5 centimetra.
Na ponvi, brez dodatka maščobe, pražite goveje zvitke s pršutom (6 minut), nato dodate še rezance iz toasta in vse skupaj pražite toliko časa, da dobi toast zlato-rjavo barvo (3 minute).
SERVIRANJE SOLATE
"Cvet" iz solate položite na servirni krožnik, obložite s pečenimi govejimi zvitki (5 kom) in pečenimi rezinami toasta (6 kom), vse skupaj pokapajte s solatno marinado ter potrosite s sezamom.

Postopek serviranja ponovite še pri ostalih treh rožicah iz solate.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]