Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Solatni krožnik: Muškatna buča s pečeno slanino

Velikokrat je potrebno malo urediti hladilnik, a med pospravljanjem ugotovite, da je kar nekaj stvari za porabit ali pa se bodo na koncu zavrgle. Med mojo "odvečno kramo" v hladilniku so se znašle sestavine, ki so končale kot odlična, okusna in hitra večerja.
25 minut
zahtevnost

Sestavine:
300 g očiščene muškatne buče
50 g na tanko narezane prekajene slanine
80 g prekajenega sira
1/3 rdeče paprike
2 pesti rukole
sok ene limete
2 žlice bučnega olja
sol, tibarvni grobo mleti poper

PRIPRAVA:
Muškatno bučo prepolovimo, odstranimo semena, narežemo na večje krhlje ter olupimo.

Krhlje buče narežemo na en centimeter debele rezine in začinimo s soljo ter tribarvnim poprom.

Dno pekača obložimo s peki papirjem, na njega razporedimo začinjene koščke buče, položimo v ogreto pečico na 200°C, za 20 minut.
Na vročo ponev položimo tanke rezine prekajene slanine in pečemo (cca 1 minuta) toliko časa, da rezine dobijo zlato-rjavo barvo.

NASVET
Pečene rezine polagate na leseno desko ter jih hkrati oblikujete po želji. Namreč, ko se slanina ohladi, postane trda (hrustljava) in se bi pri naknadnem oblikovanju drobila ter lomila.
SESTAVLJANJE SOLATE
Na sredino servirnega krožnika položite eno pest rukole, obložite z rezinami pečene buče in slanine ter potrosite s sirom in papriko, ki ste ju narezali na majhne kocke.

Pred serviranjem solatni krožnik pokapate z limetinim sokom in bučnim oljem.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo