Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Vitki som v krompirjevi košarici

Prihajajo dnevi in že po tradiciji nekateri preživimo več časa za štedilnikom ter bližnje presenetimo z bolj zahtevnimi in okusnimi krožniki. Ponujam vam odlično idejo za hladno predjed, ki vam bo vzela nekaj več časa, a verjemite, ne bo zastonj.
recept vitki som / panga
zahtevnost
čas priprave
1,25 ure

Sestavine za 4 osebe:
0,45 kg krompirja (cca 3 kom)
4 žlice semen sezama
3 srednje velike fileje vitkega soma
2 pesti rukole (70 g)
3 stroke česna
2 vejice peteršilja
2 žlice ostrigine omake
sok ene limete
temni balzamični kis
sol, tribarvni grobo mleti poper, timijan, rožmarin, mleti muškatni orešček
olivno olje

PRIPPRAVA
Krompir olupimo, operemo ter naribamo na srednjo debelino.

Naribanemu krompirju dodamo sezam, tri ščepce soli, en ščepec muškatnega oreščka in rožmarina, dva ščepca popra ter dobro premešamo.
4 predele na pekaču, za muffine, obložimo z alu folijo, ki jo namastimo z olivnim oljem.
V obložene predele pekača položimo po dobro žlico krompirjeve mase ter jo enakomerno razporedimo po celotni površini.

Odrežemo štiri kvadratne kose alu folije, namastimo z oljem in jih položimo na obložene predele tako, da namaščen del gleda navzdol. S pomočjo prstov folijo pritisnemo ob krompir.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 210°C, za 25 minut. Pečene košarice iz krompirja pustimo v pekaču, da se dobro ohladijo.
Dobro ohlajenim košaricam iz krompirja (nežno) odstranimo alu folijo (prvič notranjo, nato zunanjo).
S preostanka krompirjeve mase naredimo okrogle podstavke, ki morajo imeti za dva centimetra večji premer (v moji recepturi: zgornji del košarice premer 7 cm, podstavek premer 9 cm).
Pekač s krompirjevimi podstavki položimo v ogreto pečico na 190°C, za 20 minut.
Pečene podstavke pustimo na pekaču, da se dobro ohladijo.
PRIPRAVA NADEVA
File vitkega soma, ki ga nekateri imenujejo tudi file pange, operemo pod tekočo vodo, osušimo ter narežemo na srednje debele rezance.

V vročo ponev stresemo rezance ribe, dodamo olivno olje (3 žlice) in začimbe (1/3 čajne žličke rožmarina, en ščepec timijana, en ščepec muškatnega oreščka, dva ščepca popra, tri ščepce soli).
Ribje rezance pražimo 8 minut, nato dodamo grobo sesekljan česen in peteršilj, zalijemo s po dvema žlicama balzamičnega kisa in ostrigine omake, premešamo ter odstavimo.
SERVIRANJE
Na servirnem krožniku naredite posteljico iz rukole, na sredino postavite pečen krompirjev podstavek, a na njega postavite krompirjevo košarico.

Košarico nadevate z ribjim nadevom (dobre dve žlice) ter vse skupaj pokapate z balzamičnim kisom in sokom limete.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]