SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Ajdova kaša s piščancem

Ajdova kaša je specialiteta slovenske narodne kuhinje, ki se priporoča v prehrani ljudi, ki ne uživajo mesa. Vsebuje beljakovine, ki so za telo primernejše od sestave beljakovin v mesu, soji in mleku. Odlična je za pripravo sladic, raznih prilog in glavnih jedi, a danes vam ponujam odličen in okusen recept v obliki hladne večerje.
recepti ajdova kaša
zahtevnost
35 minut

SESTAVINE:
1 skodelica ajdove kaše (0,20 l)
1 piščančja prsa brez kože in kosti (cca 400 g)
2 srednje velika korenja
1/3 gomolja zelene
1 lonček kisle smetane (180 g)
3 žlice cvetličnega medu
5 žlic balzamičnega kisa
sol
tribarvni grobo mleti poper
žafranika
muškatni orešček
lovorjev list

PREDPRIPRAVA
Oprano ajdovo kašo stresete v kozico, zalijete z vodo (0,60 l) ter začinite z 1/3 čajne žličke soli, dvema ščepcema popra in muškatnega oreščka.
Ko voda zavre, pustite vreti 5 minut, nato odstavite in pustite ajdovo kašo še 3 minute v vroči vodi.
Kašo odcedite in splaknete s hladno vodo.
Oprana piščančja prsa položite v kozico, dodate očiščeno korenje in gomolj zelene, zalijete z vročo vodo in začinite s polovico čajne žličke soli, dvema ščepcema popra, lovorjevim listom in 1/3 čajne žličke začimbe kurkuma.
Ko voda zavre, kuhate 22 minut, tako da voda na rahlo vre.
Kuhana prsa in zelenjavo odcedite ter narežete na manjše kocke.
V posodo stresete kislo smetano, dodate cvetlični med, tri ščepce popra in dva ščepca žafranike ter dobro premešate.
KAKO SERVIRATI?
Ajdovi kaši dodate na kocke narezano zelenjavo (korenje, gomolj zelene), začinite z balzamičnim kisom ter premešate.
Na servirnem krožniku naredite kupček iz ajdove kaše z zelenjavo ter vrh obložite s koščki kuhanih piščančjih prs.

Natao vse skupaj prelijete z dresingom iz kisle smetane.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]