SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Jajčna krema

Preprosta za pripravo in okusna kot osnova za kopico odličnih sladic.
Jajčna krema z breskvami
zahtevnost
10 minut

SESTAVINE:
0,50 l sladke smetane (uporabite lahko tudi mleko)
1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
2 jajci
2 rumenjaka
60 g kristalnega sladkorja
15 g jedilnega koruznega škroba (gustin)


PRIPRAVA:
Jajci, rumenjaka, vanilijev in kristalni sladkor stresete v posodo ter s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešate približno 4 minute, da zmes naraste dva do trikrat.

Ob koncu, zmesi primešate še jedilni koruzni škrob.
Smetano nalijete v kozico in zavrete.

Ko smetana zavre, zmanjšate dovod toplotne energije na minimum ter ob stalnem mešanju počasi dodajate jajčno zmes.

Ob stalnem mešanju kuhate 3 minute, da dobite kremno zmes.
Pred nadaljno uporabo, kremo dobro ohladite.
MOJI PREDLOGI ZA UPORABO KREME

SVEŽE SADJE Z JAJČNO KREMO
Sveže sadje (jagode, ananas, breskve, mango) očistite, narežete na manjše kocke in prelijete z dobro ohlajeno jajčno kremo.

BABY PIŠKOTKI Z JAJČNO KREMO
Baby piškotke oz. savoiardi kekse lahko pripravite hitro in na zelo enostaven način kar doma >>> RECEPT.
Kekse namočite v mešanici mleka, vanilijeve arome in črne kave ter z njimi obložite stranice kozarca. Nato v sredino kozarca ulijete do 3/4 jajčno kremo. Ob koncu vse skupaj prelijete z breskvinim prelivom.
BRESKVIN PRELIV (rabite eno konzervo, 420 g): Breskve narežete na majhne kocke, prilijete sok kompota ter zavrete. Nato dodate dve žlice jedilnega koruznega škroba, ki ste ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode. Kuhate tri minute. Pred uporabo preliv ohladite. Receptura za jajčno kremo in breskvin preliv zadošča za 7 kozarcev po, 0,20 l. 

PALAČINKE Z JAJČNO KREMO
Palačinke namažete z dobro ohlajeno jajčno kremo, jih zavijete ter prelijete s prelivom iz sveže mletih jagod (250 g jagod, nekaj listov sveže mete in 0,06 l sladke smetane dobro zmeljete).
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]