Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Mesna ladjica

Pride dan ko je potrebno pripraviti obrok na hitro, a hkrati si želimo popoln okus. Ponujam vam odlično, okusno in hitro rešitev za kosilo ali večerjo.
hitri obrok
zahtevnost
33 minut

SESTAVINE ZA PRIPRAVO:
1 srednje velik jajčevec
150 g svinjskega kareja
100 g sira
1 manjša čebula
4 stroke česna
sol, tribarvni grobo mleti poper, muškatni orešček
začimba kurkuma
4 liste zelene solate
1 žlica sezamovih semen
balzamični kis, olivno olje

PRIPRAVA
Jajčevec operemo pod tekočo vodo, osušimo in prečno prerežemo na pol.
Z obeh polovic, s pomočjo žlice, izdolbemo sredico, ki jo nato narežemo na majhne kocke.
Notranjost polovičk jajčevca posolimo in pokapamo z olivnim oljem.
V kozico stresemo na majhne kocke narezano meso, čebulo in sredico jajčevca. Začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 7 minut.
Nato, dodamo grobo sesekljan česen, a ko zadiši, prilijemo 0,03 l vode in na hitro pokuhamo.
Polovički jajčevca položimo v pekač in ju nadevamo s praženim mesom.
Vrh nadevanih polovičk obložimo z rezinami sira, potrosimo z začimo kurkuma in pokapamo z olivnim oljem.
Pekač položimo v ogreto pečico na 190°C, za 23 minut.
KAKO SERVIRATI?
Liste zelene solate operete pod tekočo vodo, osušite in narežete na tanke rezance.
Iz solate naredite posteljico, na katero položite eno polovičko nadevanega jajčevca.
Vse skupaj pokapate s temnim balzamičnim kisom in potrosite s sezamom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]