SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Hrustljava postrv

Postrvi so izjemno zanimive za športni ribolov, zato jih med drugim na veliko vzgajajo v ribogojnicah. Avtohtono postrv so v preteklosti naseljevali izključno na severno poloblo, dandanes pa so jih zanesle poti tudi v vodotoke Avstralije in Nove Zelandije ter drugam v hitro tekoče gorske reke.
recept postrv, postrv recepti, hitri obrok
zahtevnost
15 minut

SESTAVINE:
2 srednje velike postrvi (po cca 0,25 kg)
sol, tribarvni grobo mleti poper, vejica rožmarina
2 rezine limone
za PANIRO potrebujete:
5 žlic krušnih drobtin
3 žlice sezamovih semen
2 žlice ribanega parmezana
2 žlice ajdove moke
1 žlica koruzne moke
eno jajce
0,06 l hladnega mleka
1/4 čajne žličke začimbe kurkuma
1 čajna žlička sesekljanega peteršilja
olje za cvrtje
za OMAKO potrebujete:
sok ene limone
1 čajna žlička gorčice s semeni
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 stroka česna
za PRILOGO potrebujete:
1/4 solate - ledenka
ena dobra pest rukole
ena dobra pest mlade špinače
sok ene limone
3 žlice balzamičnega kisa
2 žlice olivnega olja
-->
PRIPRAVA POSTRVI
Postrvi očistimo, operemo pod tekočo hladno vodo in osušimo s pomočjo papirnate brisače.
Notranjost ribe natremo s soljo in poprom ter v vsako odprtino položimo po rezino limone in pol vejice rožmarina.
PRIPRAVA PANIRE
1. v prvo posodo stresemo ajdovo in koruzno moko ter premešamo
2. v drugo posodo ubijemo jajce, prilijemo hladno mleko ter dobro premešamo
3. v tretjo posodo stresemo drobtine, sezam, parmezan, sesekljan peteršilj in začimbo kurkuma ter dobro premešamo

Postrvi prvo povaljamo v moki, nato v jacu in na koncu v mešanici z drobtinami.
Postrvi cvremo v vročem olju, 8 minut. Ocvrte postrvi položimo na papirnato brisačo, da se odteče odvečna maščoba.
PRIPRAVA OMAKE IN SERVIRANJE
V posodo ulijemo sok ene limone, dodamo gorčico, peteršilj, česen in s pomočjo paličnega mešalnika dobro zmeljemo.

Hrustljavo postrv položimo na krožnik ter priložimo limonino omako. Poleg ribe serviramo mix solato.
PRIPRAVA SOLATE
Zeleno solato narežemo na manjše koščke, dodamo špinačne liste in rukolo, operemo ter dobro odcedimo. Mix solato položimo v skledo, pokapamo z limoninim sokom, balzamičnim kisom in olivnim oljem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]