SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Torta "razburkano modro nebo"

Želja po sladkem mi je dala misliti, a ob pogledu v nebo, zadnje dni, se mi je utrnila ideja za nekaj  zelo okusnega, preprostega ...
recept za torto, recept biskvit, biskvit, biskvit za torto
zahtevnost
30 minut

SESTAVINE ZA PEKAČ PREMERA 13.5 CM
(klasičen pekač (premer 26 cm) za torto: receptura krat 3)
za BISKVIT potrebujete:
2 jajci
2 žlice kristalnega sladkorja
4 g jedilnega gela v barvi - modra (dobra čajna žlička)
1 žlica olja
2 žlice hladnega mleka
1 žlica kokosove moke
1.5 žlice moke, tip 500
za NADEV potrebujete:
0,30 l sladke smetane
60 g mlečne bele čokolade
4 g jedilnega gela v barvi - modra (dobra čajna žlička)
2 lista želatine
za PRELIV potrebujete:
50 g mlečne bele čokolade
0,05 l sladke smetane

PRIPRAVA - BISKVIT
Jajca in kristalni sladkor stepamo, s pomočjo električnega mešalnika na najvišji hitrosti, toliko časa, da zmes naraste za trikrat (cca 10 minut).
Penasti zmesi dodamo jedilni gel v modrem odtenku, olje in mleko ter doro premešamo.
Nato, postopoma umešavamo moko, ki smo ji primešali kokosovo moko.

Biskvitno zmes stresemo v pekač, ki smo ga namazali z maslom in potrosli s krušnimi drobtinami.
Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, za 20 minut.

Pečen biskvit stresemo iz pekača ter počakamo, da se ohladi.
Ohlajen biskvit prečno prerežemo na pol ter spodnjo polovico položimo nazaj v očiščen pekač za torto.
PRIPRAVA KREME

V kozico ulijemo sladko smetano, dodamo barvni gel in belo čokolado ter kuhamo toliko časa, da se čokolada raztopi.

Kozico odstavimo, nadevu dodamo želatino, ki smo jo 5 minut namakali v hladni vodi in mešamo toliko časa, da se želatina razpusti.
Nadev pustimo nekaj minut, da se umiri. Nato ga ulijemo v tortni model z biskvitom in vse skupaj pokrijemo z drugim kosom biskvita.

Drugi kos biskvita položite na torto tako, da prerezan del gleda navzgor.

Tortni model nato postavite v hladilnik, da se krema strdi (najbolje čez noč).
SERVIRANJE
Tik pred serviranjem torte, pripravite preliv.

Nad vodno soparo raztopite belo čokolado, ki ji primešate sladko smetano.
Torti odstranite pekač ter jo položite na servirni krožnik.
S prelivom prelijete zgornji del torte (biskvit) in razrežete na poljubne kose.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]