Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Mlada špinača z lignji

Popolna ideja za hitri večerni obrok, a solata se bo vsekakor prilegla tudi v prihajajočih dneh, obsijanih s soncem.
zahtevnost
10 minut

SESTAVINE:
150 g mlade špinače
100 g okrasnega paradižnika (češnjevec)
20 g ribanega parmezana
2 jajci
120 g gamberov
140 g lignjev z lovkami
0,03 l belega vina
4 stroke česna
3 vejice peteršilja
sok dveh limet
olivno olje
sol, grobo mleti tribarvni poper, rožmarin

PREDPRIPRAVA:
- špinačo operemo pod tekočo vodo in osušimo
- lignje operemo, osušimo in narežemo na tanke kolobarje
- okrasni paradižnik operemo, osušimo in ga narežemo na štiri dele
- česen in peteršilj očistimo, dodamo rožmarin ter grobo sesekljamo
- ožamemo dve limete
- jajci skuhamo v mehko
PRIPRAVA:
Ponev močno segrejemo. Nato, dodamo narezane lignje in gambere, prilijemo nekaj žlic olivnega olja in pražimo 4 minute. Ob koncu praženja dodamo grobo sesekljano mešanico (peteršilj, česen, rožmarin), a ko česen zadiši, prilijemo belo vino in odstavimo. Po okusu dodamo še sol in poper.
Na dva servirna krožnika razdelimo liste mlade špinače in potrosimo z narezanim okrasnim paradižnikom.
Obložena krožnika s špinačo in okrasnim paradižnikom potrosimo s praženimi lignji in gamberi. Nato, potrosimo s parmezanom in pokapamo z limetinim sokom in olivnim oljem. Na koncu, na vrh, položimo še po eno jajce, ki smo ga prerezali na pol.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]