Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Ohrovt s pršutom

Preprosta in okusna solata iz ohrovta. Ohrovt sodi med nizkokalorična živila, a vsebuje bogato vsebnost hranilnih snovi, kot so vitamin C, A in K ter kalij, magnezij, mangan in glukozinate.
zahtevnost
20 minut

SESTAVINE:
1 srednje velika glava ohrovta
1 šopek redkvic
16 rezin pršuta
4 jajca
3 stroke česna
2 vejice peteršilja
4 žlice olivnega olja
6 žlic jabolčnega kisa
sol, tribarvni grobo mleti poper

PREDDPRIPRAVA
OHROVT
- ohrovtu odstranimo zunanje liste, ga narežemo na srednje debele rezance in operemo pod tekočo vodo 
- v kozico vlijemo vodo, dodamo nekaj ščepcev soli in počakamo, da zavre
- v vrelo vodo stresemo ohrovt in kuhamo 5 minut
- kuhan ohrovt ocedimo in prelijemo s hladno vodo
OSTALO
- redkvice očistimo, operemo in narežemo na tanke kolobarje
- rezine pršuta, v ponvi, na hitro popečemo (3 minute - vsaka stran 1.5 minute)
- jajca skuhamo v trdo (8 minut), ohladimo in olupimo
- peteršilj in česen fino sesekljamo
SESTAVLJANJE SOLATE
Blanširan ohrovt razdelimo na štiri krožnike. Nato, kupčke ohrovta obložimo s tankimi kolobarji rdeče redkvice in po štirimi rezinami popečenega pršuta. Vse skupaj potrosimo z naribanim jajcem in pokapamo s solatnim prelivom.
SOLATNI PRELIV
V posodo ulijemo kis, olivno olje, 8 žlic hladne vode. Nato, dodamo še sesekljan peteršilj in česen, sol in poper po okusu ter dobro premešamo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]