Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pečena paprika s skuto

Prva svetovna kuhinja, ki se je srečala s papriko in prihaja z Južne Amerike je španska kuhinja, a poznali so jo pod imenom španski poper.
zahtevnost
33 minut

SESTAVINE:
8 srednje velikih rdečih in zelenih paprik
500 g nepasirane skute
1/2 pora
2 pesti naribanega sira
2 jajci
2 vejice peteršilja
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje


PREDPRIPRAVA
- paprikam odrežemo (en cenitimeter) pecelj, odstranimo semena, operemo pod tekočo vodo in osušimo ; odrezanim delom paprike, ki se drži peclja, odstranimo pecelj, operemo, osušimo in grobo sesekljamo
- por narežemo na tanke kolobarje, operemo pod tekočo vodo in osušimo
- peteršilj operemo, osušimo in grobo sesekljamo
PRIPRAVA
V posodo stresemo skuto, dodamo narezan por in grobo sesekljano papriko. Nato dodamo še jajci, polovico naribanega sira, sesekljan peteršilj, sol in poper po okusu ter dobro premešamo.
S skutinim nadevom napolnimo paprike, ki jih polagamo v pekač eno poleg druge. Nato jih potrosimo s preostankomm sira in pokapamo z olivnim oljem.

Pekač z nadevanimi paprikami položimo v ogreto pečico na 175°C, za 25 minut.
Pečene paprike pokrijemo ter pustimo par minut počivati.


SERVIRANJE
Tik pred serviranjem paprike pokapate s sokom, ki je nastal pri pečenju in potrosite s sesekljanim peteršiljem.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]