Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Sladko kisli kare

Svinjski kare, ki velja za bolj pust del svinine, lahko spremenimo v okusen in sočen kos mesa.
zahtevnost
1,15 ure

SESTAVINE:
250 g svinjskega kareja brez kosti (lasks)
2 žlice sezamovih semen
1 žlica gorčice
2 žlice cvetličnega medu
4 stroke česna
sok ene limone
sol, tribarvni grobo mleti poper

PRIPRAVA
Svinjski kare operemo pod tkočo vodo in osušimo. Nato, mesu dodamo gorčico, semena, med, grobo sesekljan česen, limonin sok, sol in tribarvni grobo mleti poper ter vse skupaj dobro premešamo.

Marinirano meso pokrijemo in ga pustimo počivati pol ure.
V pekač položimo kos ALU folije in nanjo stresemo kare z marinado.
Marinirano meso zavijemo in postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 35 minut.
Pečeno meso pustimo še deset minut v foliji. Nato, mu odstranimo folijo in narežemo na rezine.

K sladko kislemu kareju postrežemo kuhan krompir, narezan na kolobarje, a na koncu vse skupaj pokapamo z omako, ki je nastala pri pečenju.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]