SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

BRESKVINA TORTA

Popolna sladka naslada, v obliki preproste in okusne breskvine torte.
zahtevnost
1,10 ure

SESTAVINE ZA PEKAČ PREMERA 26 CM
za BISKVIT potrebujete:
4 jajca
4 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
3 žlice mandljevih lističev
50 g grobo sesekljane jedilne čokolade
80 g stopljene jedilne čokolade
2 žlice mletih lešnikov
3 žlice rozin
0,20 l sladke smetane
1 čajna žlička pecilnega praška
1 zavitek vanilijevega sladkorja
4 zvrhane žlice moke, tip 500
2 žlice breskvine marmelade
za NADEV potrebujete:
1 konzerva vloženih breskev (828 g)
0,50 l sladke smetane
6 lističev želatine
1 žlica kristalnega sladkorja

PRIPRAVA
V posodi, s pomočjo električnega mešalnika, stepamo jajca in kristalni sladkor (stepate toliko časa, da zmes naraste za trikrat - cca 12 minut). Nato, dodamo mandeljne, lešnike, rozine, grobo sesekljano čokolado, stopljeno čokolado, tekočo sladko smetano, vanilijev sladkor in marmelado ter dobro premešamo. Na koncu na rahlo umešamo še moko, kateri smo primešali pecilni prašek.
Biskvitno zmes vlijemo v pekač, ki smo ga namazali z margarino in potrosili s krušnimi drobtinami.

Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, za 40 minut.

Pečen biskvit odstranimo iz pekača in ga ohladimo. 
Pred nadaljno uporabo ga položimo nazaj v pekač.
Breskve iz kompota narežemo na manjše kocke, a s sokom (ves sok) iz konzerve prelijemo biskvit.

Narezane breskve razporedimo enakomerno po celotni površini biskvita.
V kozico vlijemo sladko smetano, dodamo kristalni sladkor in počakamo, da smetana zavre. Nato, kozico odstavimo in v smetano umešamo liste želatine (6 lističev za pol litra tekočine po navodilih proizvajalca), ki smo jih namakali 5 minut v hladni vodi.

S pripravljeno smetano prelijemo breskve in vse skupaj postavimo v hladilnik, da se smetana strdi.
Po dobri uri, ko je bila torta v hladilniku, pa jo lahko že postrežete.

NASVET
PRIPOROČAM, DA JE TORTA NEKAJ UR ALI PA KAR ČEZ NOČ V HLADILNIKU, DA SE DOBRO OHLADI IN OB TEM NASTANEJO POPOLNI OKUSI.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]