Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Cake Pops

Trenutni trend "IN" med sladicami je sladica na palčki oz cake pops. Obstajajo modelčki za peko in pripravo, a z malo iznajdljivosti se lahko tudi brez njega pripravi okusne tortice na palčki.
zahtevnost
1,30 ure

SESTAVINE
za BISKVIT potrebujete:
4 jajca
4 zvrhane žlice kristalnega sladkorja
3 žlice mandljevih lističev
50 g grobo sesekljane jedilne čokolade
80 g stopljene jedilne čokolade
2 žlice mletih lešnikov
3 žlice rozin
0,20 l sladke smetane
1 čajna žlička pecilnega praška
1 zavitek vanilijevega sladkorja
4 zvrhane žlice moke, tip 500
2 žlice marelične marmelade
OSTALO
0,20 l sladke smetane
150 g jedilne čokolade
4 žlice mletih lešnikov
3 žlice olja
mandljevi lističi, mleti lešniki, mleti slani arašidi, barvne perlice, čokoladne mrvice...
20 lesenih palčk za ražnjiče

PRIPRAVA
V posodi, s pomočjo električnega mešalnika, stepamo jajca in kristalni sladkor (stepate toliko časa, da zmes naraste za trikrat - cca 12 minut). Nato, dodamo mandeljne, lešnike, rozine, grobo sesekljano čokolado, stopljeno čokolado, tekočo sladko smetano, vanilijev sladkor in marmelado ter dobro premešamo. Na koncu na rahlo umešamo še moko, kateri smo primešali pecilni prašek.
Biskvitno zmes vlijemo v pekač, ki smo ga namazali z margarino in potrosili s krušnimi drobtinami.
Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, za 40 minut.
Pečen biskvit ohladimo. Nato ga s pomočjo rok čim bolj razdrobimo.

Zdrobljenemu biskvitu dodamo 0,20 l sladke smetane in 4 žlice mletih lešnikov. Vse skupaj dobro premešamo.
S pripravljene mase naredimo manjše kroglice (za mero vzamete eno slabo žlico mase).
Nato, kroglice položimo na servirni krožnik in jih shranimo v hladilnik za eno uro, da se strdijo.
Nad vodno soparo raztopimo 150 g jedilne čokolade, ki smo ji dodali 3 žlice olja.

Dobro ohlajeno kroglico napičimo na leseno palčko ter jo glaziramo s čokolado. Nato, držimo palčko nad posodo s čokolado in jo na hitro parkrat zavrtimo levo in desno, da se odteče odvečna čokolada.
Glazirano kroglico potrosimo z mletimi lešniki, arašidi, mandljevimi lističi, kokosovo moko ali čokoladnimi mrvicami.
Končano kroglico zapičimo v kos stiropora ali si pomagamo s posodo za jedilni pribor.

Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse ohlajene kroglice.

Končane kroglice postavimo v hladilnik, da se strdi čokolada.
NASVET ZA SERVIRANJE

Stekleni kozarec napolnite z ALU folijo in vanjo zapičite sladico Cake Pops.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]