SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Ješprenova rižotka s piščancem

Ješprenj vsebuje magnezij, kalij ter nekatere vitamine. Bogat je tudi s prehranskimi vlakninami in antioksidanti, ki pomagajo pri zaščiti pred boleznimi srca in ožilja. Najpogosteje se uporablja za pripravo ričeta, a z malo iznajdljivosti dobite tudi zelo okusno rižoto.
zahtevnost
55 minut

SESTAVINE:
400 g piščančjih prs brez kosti in kože
500 g ješprena
1 srednje velika čebula
1/4 pora
1 večja rdeča paprika
1/2 jajčevca
1 manjša bučka
5 strokov česna
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
majaron
timijan

PREDPRIPRAVA
- ješprenj operemo, zalijemo s hladno vodo, dodamo dva ščepca soli in kuhamo 40 minut.
- piščančja prsa operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na majhne kocke
- zelenjavo (čebula, por, rdeča paprika, jajčevec, bučka) očistimo, operemo in narežemo na manjše kocke
- česen očistimo in grobo sesekljamo


PRIPRAVA
Na olivnem olju prepražimo (4 minute) kocke mesa. Nato, dodamo narezano zelenjavo, sol in poper po okusu ter na srednjem dovodu toplotne energije, pražimo 6 minut. Dodamo sesekljan česen, po dva ščepca majarona in timijana, zalijemo z 0,10 l vode in dušimo 5 minut.
Pripravljeni omaki dodamo odcejen ješprenj, dobro premešamo in na najmanjšem dovodu toplotne energije, dušimo 4 minute, da se okusi dobro premešajo.

Tik pred serviranjem, lahko rižotko potrosite z naribanim parmezanom in peteršiljem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]