Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Piščanec z gorgonzolo in koromačem

Toplejši dnevi kar kličejo, da si privoščimo okusno solato.



SESTAVINE


0,20 kg piščančjega fileja
0,10 kg gorgonzole
1 srednje velik koromač
0,10 kg rukole
1 strok česna
1 čajna žlička naribane limetine lupine
2 žlice belega vina
3 žlice olivnega olja
sol, tribarvni grobo mleti poper

0,10 l navadnega jogurta
1 žlica kisle smetane
1 žlica posušenih zelišč za solatni preliv

15 minut
zahtevnost

PREDPRIPRAVA
- piščančji file operemo pod hladno tekočo vodo, osušimo, narežemo na majhne kocke ter mariniramo (piščanca začinimo s soljo in poprom, dodamo sesekljan česen, belo vino, olivno olje in naribano limetino lupino ter dobro premešamo)
- koromač prepolovimo, odstranimo storž, narežemo na tanke rezance, operemo pod tekočo vodo ter osušimo
- gorgonzolo narežemo na manjše kocke
- pripravimo preliv za solato (v posodo vlijemo jogurt, dodamo kislo smetano, solatna zelišča, po okusu solimo in popramo ter dobro premešamo)
- marinirane piščančje kocke v ponvi popečemo (5 minut)
- na segreto ponev stresemo koromač in ga na hitro popečemo (3 minute)
SESTAVLJANJE SOLATE
Rukolo razdelimo na dva krožnika. Nato, jo potrosimo s popečenim piščancem, koromačem in narezano gorgonzolo. Na koncu vse skupaj pokapamo z jogurtovim prelivom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]