SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Tunini zvitki

posodobljeno: 2.10.2015
Odlična in okusna ideja za hladen prigrizek.
zahtevnost
30 minut

SESTAVINE:
300 g tune
150 g masla
275 g listnatega testa
eno jajce
2 pesti mlade špinače
200 g okrasnega paradižnika
30 g parmezana
sol
tribarvni grobo mleti poper
2 čajne žličke začimb za solatni preliv
2 žlice limoninega soka

PRIPRAVA
Listnato testo razvaljamo na debelino 3 milimetre. Z razvaljanega testa narežemo trakove 1.5 krat 10 cm. Nato, trak testa navijemo na kovinski modelček za šamrole in ga postavimo na pekač. Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo testo.
Zvitke premažemo z razžvrkljanim jajcem. Nato, postavimo pekač v ogreto pečico na 185°C, za 12 minut.
Pečene zvitke previdno odstranimo iz kovinskih modelčkov.

Maslo, ki je nekaj časa stalo na sobni temperaturi, s pomočjo električnega mešalnika mešamo toliko časa, da postane kremasto. Nato dodamo odcejeno tuno, sol in poper po okusu ter dve žličke začimb za solatni preliv in limonin sok. Vse skupaj, s pomočjo električnega mešalnika, dobro premešamo.
Dresirno vrečko napolnimo s tuninim namazom. Nato, namaz nabrizgamo v odprtine zvitkov iz listnatega testa.
Končane tunine zvitke postavimo za pol ure v hladilnik.

Pred serviranjem zvitke dekorativno okrasimo z listi mlade špinače in okrasnim paradižnikom ter potrosimo znastrganim parmezanom.

VIDEO ARHIV DOBRO JUTRO 
Slikovni pogled moje priprave okusnih tuninih zvitkov v oddaji "Dobro Jutro".

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]