Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Bananino pecivo

Okusno, "puhasto" in sočno pecivo za vse ljubitelje banan.
zahtevnost
27 minut

SESTAVINE:
4 jajca
4 zvrhane žlice sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
5 žlic hladnega mleka
3 žlice olja
4 banane (420 g)
3 zvrhane žlice moke, tip 500
1 čajna žlička pecilnega praška
200 g kremnega sira mascarpone
200 g lešnikovega namaza (nutella)

PRIPRAVA
Olupljenim bananam dodamo mleko in olje ter jih s pomočjo paličnega mešalnika fino zmeljemo.
V posodo ubijemo jajca, dodamo kristalni in vanilijev sladkor. Nato s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, stepamo (cca 8 min - odvisno od velikosti jajc) toliko časa, da zmes postane penasta oz. naraste za trikrat.
Stepeni zmesi dodamo pripravljene banane, moko, pecilni prašek in na rahlo vse skupaj umešamo.
V pekač za mufine namestimo papirnate skodelice. 

V vsak predel stresemo po dve žlice biskvita. Nato v vsak predel položimo še po eno čajno žličko lešnikovega namaza in kremnega sira mascarpone.

Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, za 15 minut.
Pečeno bananino pecivo pred serviranjem ohladimo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]