Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Cvetača in brokoli v tortilji

Okusna in hitra ideja za vse ljubitelje osvežujočega okusa, ki se prileže v poletnih dneh.
zahtevnost
17 minut

Kaj se potrebuje za okusno in hitro večerjo?
200 g cvetače
200 g brokolija
2 tortilje
2 rezina kruha za toast
30 g parmezana
180 g navadnega jogurta
eno jajce
1 žlica belega vina
1/3 čajne žličke suhih zelišč za solato
sol
tribarvni grobo mleti poper
olje za cvrtje
1 žlica mleka
rezina limone

PREDPRIPRAVA
- cvetačo in brokoli razcvetkamo, operemo pod tekočo vodo in skuhamo (4 minute) v vreli vodi z dodatkom dveh ščepcov soli, mleka in limone (mleko in limono dodamo, da obdržimo barvo zelenjave) ; kuhano zelenjavo odcedimo in dobro splaknemo s hladno vodo
- olje za cvrtje segrejemo na 180°C ; tortiljo položimo v vroče olje ; na sredino tortilje položimo zajemalko, da se potopi v vroče olje ; cvremo 3 minute oz da tortilja dobi zlato rjavo barvo ; ocvrto tortiljo položimo na kos papirnate briače tako, da odprtina košarice gleda navzdol ; postopek ponovimo tudi z drugo tortiljo
- kruh za toast narežemo na majhne kocke ; nato kocke kruha popečemo na vroči ponvi brez dodatka maščobe
- parmezan naribamo
- jajce skuhamo v trdo (7 minut)
- solatni preliv: navadni jogurt stresemo v posodo ; dodamo belo vino, zelišča za solato, ščepec soli in popra, naribano jajce in dobro premešamo
SERVIRANJE
V ocvrto tortiljo položimo brokoli in cvetačo, pokapamo z jogurtovim prelivom ter potrosimo s kruhovimi kockami in parmezanom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]