Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Eksotična solata s piščancem

Osvežujoča eksotika za poletne dni.

zahtevnost
14 minut
Kaj se potrebuje?
200 g piščančjih prs brez kosti in kože
2 vejice listnate zelene
1 pest zelenega grozdja
1/2 manga
2 kolobarja ananasa
ena slaba pest celih lešnikov
2 žlice mandljevih lističev
150 g listnate solate (belivka, radič)
sok ene limete
4 žlice olivnega olja
dva ščepca soli
en ščepec grobo mletega tribarvnega popra

PREDPRIPRAVA
- piščančja prsa narežemo na majhne kocke, začinimo s soljo in poprom ter jih popečemo (6 minut) na dveh žlicah olivnega olja
- listnato zeleno operemo pod tekočo hladno vodo, osušimo ter narežemo na tanke rezance
- grozdje operemo in osušimo
- mango olupimo, odstranimo koščico in ga narežemo na majhne kocke
- ananas olupimo, odstranimo sredico (oleseneli del) ter ga narežemo na majhne kocke
- listnato solato očistimo, operemo v hladni vodi in dobro odcedimo
- ožamemo limeto


PRIPRAVA in SERVIRANJE
Listnato solato razdelimo na dva servirna krožnika. Nato solato potrosimo s popečenimi kockami piščanca, zeleno, s sadjem (grozdje, mango, ananas), lešniki in mandljevimi lističi. Tik pred serviranjem pokapamo z limetinim sokom in olivnim oljem.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]