Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Jagodna marmelada

Kaj je lepšega za zajtrk kot kozarček okusne domače jagodne marmelade?
zahtevnost
1,50 ure

SESTAVINE:
1,5 kg svežih jagod
0,5 kg mletega sladkorja
sok ene limone




PREDPRIPRAVA
Jagode očistimo, operemo pod hladno tekočo vodo ter dobro odcedimo.

Očiščene in oprane jagode stresemo v kozico, dodamo mleti sladkor in sok ene limone. Nato, jih s pomočjo vilice pretlačimo in pustimo stati eno uro.


PRIPRAVA
Pretlačene jagode s sladkorjem in limoninim sokom v kozici postavimo na štedilnik ter počakamo, da zavre.
Ko sestavine za domačo jagodno marmelado zavrejo, zmanjšamo dovod toplotne energije na srednjo moč in kuhamo 45 minut.


Ko je marmelada kuhana, jo nalijemo v tople kozarčke in pokrijemo. Kozarčke hladimo na sobni temperaturi, zavite v odejo.

Po nekaj dneh je gostota marmelade ravno prava, a shranjeno imate lahko eno leto.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]