Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Solata s hrustljavim pršutom

Okusno in hitro!
zahtevnost
10 minut

Kaj potrbujete?
80 g kraškega pršuta v kosu
30 g parmezana
70 g listov mlade špinače
10 črnih oliv
10 zelenih oliv
120 g testenin - makarončki
sok ene limete
2 žlice olivnega olja
sol

PREDPRIPRAVA
- pršut narežemo na majhne kocke in popečemo na vroči ponvi brez dodatka maščobe
- parmezan naribamo
- špinačo operemo pod hladno tekočo vodo ter dobro odcedimo
- testenine skuhamo al dente v osoljeni vodi / jih splaknemo s hladno vodo in ohladimo
- ožamemo limeto


SERVIRANJE
V posodo stresemo kuhane makarončke. Dodamo črne in zelene olive, špinačo, pršut, pokapamo z limetinim sokom in olivnim oljem ter na rahlo premešamo. Solato s pršutom razdelimo na dva servirna krožnika. Tik pred serviranjem potrosimo s parmezanom.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]