Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vanilijevi krofki

0
Dobro ohlajena vanilijeva krema se prileže v vročih dneh, a v kombinaciji s krofki iz kuhanega testa dobimo okusno sladico, ki je primirna tudi za piknik v naravi.
zahtevnost
55 minut

SESTAVINE
za TESTO potrebujete:
6 jajc
0,15 kg margarine
0,15 kg moke (7 zvrhanih žlic)
0,25 l vode
1 ščepec soli
za KREMO potrebujete:
1 l mleka
0,25kg sladkorja
0,15 kg moke
3 žlice vanilijevega koncetrata
2 žlice ruma
6 jajc

PRIPRAVA
V kozico vlijemo vodo, dodamo margarino in sol ter zavremo. Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in ob stalnem mešanju počasi stresamo moko.
Kuhamo toliko časa, da se naredi kepa, ki odstopi od stranic posode. Kuhano testo pustimo, da se do polovice ohladi.
Na pol ohlajenemu testu dodamo jajca ter s pomočjo električnega mešalnika na najvišji hitrosti dobro zmešamo, da dobimo gladko zmes. 
Dno pekača obložimo s peki papirjem in nanj nabrizgamo kupčke testa, velikosti oreha. Nabrizgane kupčke testa poškropimo z vodo.

Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, pečemo 16 minut, nato zmanjšamo temperaturo na 165°C ter pečemo oz. sušimo še 15 minut.
Rumenjake in sladkor penasto stepemo, dodamo moko in dobro premešamo. V kozici zavremo mleko, vanj postopoma vlivamo maso iz rumenjakov in ob stalnem mešanju kuhamo (4 min) toliko časa, da se krema zgosti. Ko se krema ohladi, dodamo sneg iz šestih beljakov, rum in vanilijev koncentrat.
Pečene krofke iz kuhanega testa, s pomočjo dresirne vrečke in ozkega nastavka, nabrizgamo z vanilijevo kremo.

Vanilijeve krofke postavimo za pol ure v hladilnik. Tik pred serviranjem jih potrosimo z mletim sladkorjem.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo