Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Breskvina pita v ponvi

Preprosta, a okusna breskvina pita s sladoledom je popoln sladek zadetek.
zahtevnost
50 minut

Za slastno pito potrebujete
(ponev premera 26 cm, merska enota za skodelico 0,20l):
TESTO
1 jajce
1,5 skodelice moke
¾ skodelice sladke smetane
½ skodelice mandljev
½ skodelice kristalnega sladkorja
½ skodelice olja
2 čajne žličke pecilnega praška
¼ čajne žličke cimeta
ščepec soli
GLAZURA
110 g masla
100 g kristalnega sladkorja
4 breskve

PRIPRAVA GLAZURE
Breskve operemo, odstranimo koščice in narežemo na srednje velike kolobarje. Nato v ponvi, ki jo lahko uporabljamo tudi v pečici, raztopimo maslo. Maslu dodamo kristalni sladkor in kuhamo toliko časa (6 minut), da dobimo karamel.
Karamelu dodamo breskve.
Breskve pomešane s karamelom ter na srednjem dovodu toplotne energije, kuhamo 5 minut.
PRIPRAVA TESTA
V posodo ubijemo jajce, dodamo sladko smetano, kristalni sladkor, olje, ščepec soli in cimet ter s pomočjo električnega mešalnika dobro premešamo. Nato dodamo še lističe mandljev in moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Dobro premešamo.
Testo stresemo na karamelno glazuro z breskvami.
Ponev s sestavinami položimo v ogreto pečico na 180°C, za 35 minut.


Pečeno pito stresemo (desko položite na ponev in obrnete - previdno odstranite ponev) na servirni krožnik ali desko in počakamo, da se ohladi.
Pred serviranjem pito potrosimo z lističi mandljev.

NASVET
K piti se odlično poda vanilijev kremni sladoled.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]