Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Paradižnikov sok

Svojemu telesu moramo ponuditi med drugim tudi kopico koristnih snovi, a hkrati se boste tudi osvežili v vročih dneh.
zahtevnost
5 minut

Sestavine za osvežujoč in zdrav napitek:
1 konzerva pelatov v lastnem soku (400 g)
1/2 zrelega paradižnika
1/2 manjše čebule
2 vejice sveže bazilike
1 vejica peteršilja
2 vejice stebelne zelene
1 limeta
sol, grobo mleti tribarvni poper

PREDPRIPRAVA
- paradižnik operemo in narežemo na manjše koščke
- čebulo olupimo in narežemo na manjše koščke
- liste bazilike operemo pod tekočo hladno vodo ter grobo zrežemo
- peteršilj operemo in grobo zrežemo
- vejici stebelne stebelne zelene operemo pod tekočo vodo ter osušimo
- ožamemo limeto


ČEBULA
Čebula je tako zdrava, da naj bo obvezno na našem jedilnika. Raziskave so pokazale, da varuje srce in ožilje, da je naravni antibiotik pri različnih vnetjih, da ohranja in izboljšuje gostoto kosti… Zato kar brez slabe vesti pozabite na zadah!

PRIPRAVA
Pelate, paradižnik, čebulo, baziliko, peteršilj, sok limete, sol in poper po okusu stresite v višjo pvc posodo in s pomočjo paličnega mešalnika dobro zmeljite. V dva kozarca stresete po nekaj kock ledu. Nato vlijete sok in priložite po vejico stebelne zelene.

STEBELNA ZELENA
Zeleno uvrščajo med čistilce organizma, saj med drugim povečuje izločevanje izločkov in pospešuje metabolizem.
Eterična olja terpeni, zaradi katerih ima zelena svojstven vonj in okus, deluje proti bakterijam in glivicam v naših ustih, želodcu in črevesju.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]