Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pita s piščančjimi hrenovkami

Piščančje hrenovke malo drugače.
zahtevnost
75 minut

SESTAVINE
testo
500 g moke, tip 500
7 g suhega kvasa (en zavitek)
1/2 čajne žličke soli
3 žlice mešanih semen (laneno, sezam, sončnično)
0,04 l olivnega olja
nadev
4 pare piščančjih hrenovk
100 g naribanega sira
1 večja čebula
2 paradižnika
1/3 podolgovate gladke kumare
sol
tribarvni grobo mleti poper
2 vejice svežega majarona
2 vejice svežega timijana
2 stroka česna
gorčica, majoneza

PREDPRIPRAVA
V posodo presejemo moko. Dodamo suhi kvas, sol in semena ter premešamo. Nato prilijemo 0,25 l mlačne vode, ki smo ji primešali olivno olje.

Z leseno žlico mešamo toliko časa, da dobimo cmok. Nato testo stresemo na pomokano delovno površino ter dobro pregnetemo (5 minut).

Oblikujemo hlebček, ga postavimo nazaj v posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.

Hrenovke narežemo na srednje debele kolobarje in jih stresemo v posodo. Nato dodamo na kocke narezana paradižnika, čebulo in kumaro, grobo sesekljan česen, majaron in timijan ter nariban sir. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo.
PRIPRAVA

Testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Nato ga enakomerno potrosimo z nadevom in zavijemo.
Zavitek položimo v okrogel model, ki smo ga namazali z maslom in potrosili s krušnimi drobtinami.
Pekač s pito položimo v ogreto pečico na 180°C, za 38 minut.

Pečeno pito stresemo iz pekača, narežemo in serviramo z gorčico in majonezo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]