SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

File postrvi z bučo hokaido

Vse bolj priljubljena buča hokaido ponuja kopico okusnih jedi. Pripravite lahko vse od predjedi do sladic. Predstavljam vam slastno glavno jed, a ob koncu še nekaj odličnih receptov iz buče.
2 OSEBE
30 MINUT
SESTAVINE:
2 postrvi (po cca 250 g - alternativa, 4 fileje postrvi)
400 g buče hokaido (očiščena - 1/2 manjše buče)
100 g rdeče paprike (1 srednje velika)
90 g čebule (1 manjša)
250 g okrasnega paradižnika (cca 12 kosov)
4 stroke česna
1 limeta (sok cele limete in 1/2 čajne žličke naribane limetine lupine)
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
dva ščepca rožmarina

PREDPRIPRAVA
FILIRANJE
Očiščene postrvi operemo pod hladno tekočo vodo. Nato jih osušimo s papirnato brisačo.

slika 1
pol centimetra, vzporedno ob škrgi, naredimo zarezo do ribje kosti

slika 2
ob zarezi tik nad kostjo zarežemo z ostrim nožem ; nato z rahlimi rezi režemo ob kosti do repa ; file odstranimo, obrnemo ribo in ponovimo postopek

slika 3
fileju z nožem odrežemo oz. s škarjami odstrižemo tri plavuti
PRIPRAVA

Bučo olupimo, odstranimo semena, operemo pod tekočo vodo, osušimo in narežemo na majhne kocke. Nato očistimo še papriko in čebulo ter ju narežemo na kocke velikosti kot bučo.
Pripravljeno zelenjavo stresemo v ponev, dodamo grobo sesekljan česen, pokapamo z olivnim oljem ter pražimo 7 minut.
Praženo zelenjavo začinimo s soljo, poprom in rožmarinom. Dodamo še opran okrasni paradižnik in premešamo. Čez pripravljeno zelenjavo položimo (tako, da koža gleda navzgor) začinjene ribje fileje s soljo in poprom. Nato vse skupaj potrosimo še z naribano limetino lupino in pokapamo z olivnim oljem.
Ponev položimo v ogreto pečico na 190°C, za 15 minut.
Pečene ribje fileje z bučo pustimo par minut, da se umirijo.
SERVIRANJE

Na krožnik položite pečeno zelenjavo. Na vrh položite dva fileja in pokapate z limetinim sokom.

BUČA NA BLOGU:

MUŠKATNA BUČA S PEČENO SLANINO
POSTRV KUHANA V PEČICI
MUŠKATNA BUČA Z BELO ČOKOLADO
BUČKINA ZLOŽENKA HOKAIDO
BUČKINA JUHA S KOSTANJEVIMI ZVITKI 
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]