SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Piščančja košarica

Velikokrat se na našem jedilniku znajde piščanec, a z malo kuharske domišljije ga spremenite v okusno in estetsko jed, ki bo popestrila večer.
4 OSEBE
55 MINUT
SESTAVINE:
1/2 piščanca (cca 0,70kg)
1 zelena paprika
1/2 manjše kumare
1 srednje veliko korenje
1 paradižnik
3 liste svežega valjanega vlečenega testa
1 žlica cvetličnega medu
2 limete
olivno olje
začimbe: sol, tribarvni grobo mleti poper, sladka paprika, muškatni orešček, rožmarin
olje za cvrtje



PRIPRAVA
Iz listov vlečenega testa izrežemo 8 kvadratov, velikosti 16*16 centimetrov.
Nato 4 liste izrezanega testa pokapamo z malo vode in na vsakega položimo po en list in nežno pritisnemo, da se sprimeta. 

NASVET
Drugi list položimo na prvi list tako, da dobimo osemkotnik.
Olje za cvrtje segrejemo na 170°C. Nato v olje položimo en osemkotnik ter ga na sredini obtežimo z zajemalko, ki smo jo premazali z oljem. Cvremo 2 minute.

Ocvrto košarico iz testa položimo na kos papirnate brisače, da se odteče odvečno olje in ohladi.

Postopek ponavljamo, dokler ne ocvremo vseh osemkotnikov.
Piščanca operemo pod hladno tekočo vodo in osušimo. Nato ga natremo z mešanico, ki smo jo pripravili iz treh žlic olivnega olja, ene žlice medu, ene čajne žličke rdeče sladke paprike, pol čajne žličke rožmarina, soli, popra in ščepca muškatnega oreščka.

Začinjenega piščanca postavimo v pekač. Nato ga v ogreti pečici na 185°C, pečemo 38 minut.

Pečenemu piščancu odstranimo kosti in ga narežemo na manjše kocke ter počakamo, da se ohladi.
Zelenjavo (paradižnik, kumara, korenje, paprika) očistimo, operemo in narežemo na manjše kocke. Nato jo dodamo pečenemu piščancu, prilijemo sok dveh limet, pokapamo z olivnim oljem, dodamo še šcepec soli in popra ter premešamo.
Košarico iz vlečenega testa postavimo na krožnik in nadevamo z mešanico piščanca in zelenjave.

NASVET
Okusno piščančjo košarico postrežemo kot samostojni obrok, a ob njej lahko servirate še tatarski ali jogurtov preliv.
TATARSKI PRELIV
Pripravljen iz majoneze, čebule, kislih kumaric, kisle smetane, kisa kislih kumaric, kaper, peteršilja, soli in popra.
JOGURTOV PRELIV
Pripravljen iz navadnega jogurta, kisle smetane, svežih zelišč ter soli in popra.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]